Tehetségközponti státuszt kapott a Tatabányai SC

2021. április. 22., 10:54   |    

Tehetségközponti státuszt kapott a Tatabányai SC

Az MLSZ nemrég az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző centrumok hálózatát hozta létre, melyek nyáron kezdik meg működésüket. A piramisrendszer képzeletbeli csúcsán az akadémiák állnak, közvetlen alattuk az úgynevezett tehetségközpontokban pallérozódhatnak a fiatalok. A cél a regionális tehetségközpontok szakmai és szervezeti fejlődésének elősegítése, az azokban folyó munka ellenőrzése és teljesítmény alapú finanszírozásának kialakítása. Annak érdekében, hogy a kezdetektől fogva, egészen kisgyermek kortól biztosítva legyen a megfelelő minőségű szakmai munka, a kiválasztás, valamint a tehetségek felfelé áramoltatása országszerte akadálymentesen és szakszerűen történjen, az akadémiai és a tehetségközponti szintekhez illeszkedve létrejött egy körzetközponti szint is. Az akadémiai munkát alulról előkészítő képzési, kiválasztási rendszer teljessé vált.

 

Az MLSZ elnöksége a Double Pass objektív visszajelzései alapján választotta ki azokat az utánpótlásműhelyeket, tehetségközpontokat amelyek területi alapon segítik elő a legtehetségesebb fiatalok kiválasztását és fejlődését.

Megyénkben a Tatabányai Sport Club kapott tehetségközponti besorolást. A TK-ban  főállású, képzett, ambiciózus szakemberek foglalkoznak majd az ifjú labdarúgókkal. Az itt dolgozó edzők feladata lesz a U15-ös korosztálynál fiatalabb gyermekek megfelelő egyéni képzése, és a legtehetségesebbek felkészítése az akadémiai szint eléréséig.

 C szintű  körzetközpont lett a Dorogi FC, a Nyergesújfalui SE, a Komáromi VSE és az Oroszlányi SZE. A Körzetközpontok (KK) elsősorban a grassroots/amatőr és az elit utánpótlás-képzés között helyezkednek el egyfajta hídként, és az lesz az elsődleges feladatuk, hogy a játékosok foglalkoztatása gyermekkorban a lakóhelyhez közel indulhasson el.


További hírek

Bajnokság
Elkezdődött az V. Aranycsapat Kupa

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok