Szegedi találkozó

2018. április. 18., 07:44   |    

Szegedi találkozó

A Magyar Labdarúgó Szövetség társadalmi elnökei találkoztak április 9-én Szegeden.

A Magyar Labdarúgó Szövetség társadalmi elnökei találkoztak április 9-én Szegeden.  dr. Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke minden évben egyeztetésre hívja a megyei elnököket, ahol megvitatják az amatőr labdarúgás helyzetét. A szegedi értekezleten a házigazda Csongrád megye került bemutatásra, majd az aktuális témák (sportorvoslás helyzete, produktivitás) is érintve voltak. Komárom-Esztergom megyét dr. Kancz Csaba Kormánymegbízott, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság elnöke képviselte.  A nap a szegedi stadion alapkőletételével végződött.

Az alapkő-letételen Csányi Sándor MLSZ-elnök azt mondta, büszke arra, hogy az igazolt labdarúgók száma 50 ezerről 250 ezerre emelkedett, „ezért sem tartja feleslegesnek a pályák építését, hiszen azok az igazi tömegsportot is szolgálják”. Azt kívánta, hogy a szegedi foci kapaszkodjon fel a szegedi kézilabda szintjére, ami a helyi labdarúgás múltja alapján szerinte nem reménytelen elvárás.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt az egyházmegye Gyulán létrehozta a Grosics Akadémiát, néhány évvel később pedig átvette a szegedi NB III-as focicsapatot, ami feljutott az NB II-be, de Szegeden nem volt olyan pálya, ami alkalmas lenne a mérkőzéseik megrendezésére. Ezért a csapat Gyulára költözött, amíg a csongrádi megyeszékhelyen nincs megfelelő infrastruktúra.


További hírek

Bajnokság
Komáromi diákok kísérték be a válogatottat
Bajnokság
Egyre élesedik a verseny az első osztályban
Bajnokság
Rangadók hétvégéje következik
Bajnokság
Sorsoltak a Vármegyei Kupában

2024-03-14 14:54:07

Sorsoltak a Vármegyei Kupában

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok