Szakmai napot tartott az igazgatóság

2019. február. 26., 12:08   |    

Szakmai napot tartott az igazgatóság

2011 óta minden évben, immár hagyományosan a tavaszi szezon megkezdése előtt szakmai napot tart a megyei igazgatóság.

A rendezvényt Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, az MLSZ  megyei társadalmi elnökségének a tagja és Khéner László MLSZ megyei igazgató valamint Sipos Jenő MLSZ szóvivő nyitotta meg. Az első előadó Bene Ferenc  a magyar U18-as labdarúgó válogatott szövetségi edzője volt, aki a taktikai periodizációról tartott előadást. Az előadó könyve 6 évig íródott, melyhez külföldi tanulmányutakon szerzett tapasztalatokat is felhasznált.  Csertői-Juhász Anita a női labdarúgásról tartott prezentációt, melyben bemutatta, hogy 2013 óta milyen fejlesztések voltak a női labdarúgásban. 2018-ban elindult az UEFA által támogatott tehetségkutató program, ahol az U14-es lányokat felmérése és kiválasztása történik szerte az országban. A női regionális koordinátor elmondta, hogy az elmúlt 6 évben nagyon sok pozitív változás történt a női labdarúgás területén, ami a jövőre nézve bizakodásra ad okot.

 

A szünet után dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ  megyei társadalmi elnök köszöntötte a hallgatóságot. Balogh Attila a MOL Vidi FC ügyvezető igazgatója bemutatta a székesfehérvári klub szervezeti felépítését, de kitért a jövőbeli tervekre is. Az igazgató elmondta, hogy 2007-ben a csőd széléről kellett felépíteni a kft.-t és már a 2009-es évre eljutottak oda, hogy hazai szinten versenyképes klub lett. A nemzetközi sikerek (2013,2018) sem maradtak el, cél, hogy a jövőben ez minél többször megismétlődjön- tette hozzá az ügyvezető.

Tajti József a Diósgyőr sportigazgatója bevezetőjében elmondta, hogy ha valahol akkor  Diósgyőrben érdemes a labdarúgással magas szinten foglalkozni hiszen a közönség rajong a sportágért. Bemutatta a diósgyőri akadémiát mint régiós központot, akik több alközponttal (Eger, Salgótarján) és kisebb egyesülettel vannak partnerkapcsolatban. A kisebb kluboknak szakmai segítséget nyújtva remélik hogy  több tehetséges játékos kerül ki a régióból. A sportigazgató az edzésintenzitás fontosságára hívta fel a figyelmet. Rámutatott arra, hogy külföldön is ugyanezeket az edzésmódszereket alkalmazzák,  a különbség az edzések intenzitásában van.

 

A szakmai nap végén minden sportszervezet átvehetett 1 db Bene Ferenc Taktikai periodizáció című könyvet.


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden
Bajnokság
Elkezdődött az V. Aranycsapat Kupa

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok