Sportszervezőket képeznek megyénkben

2018. február. 01., 16:07   |    

Sportszervezőket képeznek megyénkben

Nagy volt az érdeklődés.

Elkezdődött Komárom-Esztergom megyében az amatőr sportszervezői tanfolyam, amely a megyénkben a labdarúgásban dolgozó vezetők tudásanyagának frissítése a célja. A jövőben amatőr licenc feltétel lesz, hogy a megyei I.osztályú és NB III.-as kluboknál legalább 1 főnek rendelkeznie kell amatőr sportszervezői oklevéllel, így nem is csoda, hogy a meghirdetett 25 hely hamar elkelt. A megnyitón Dr. Kancz Csaba MLSZ megyei társadalmi elnök megnyitotta az eseményt, valamint elmondta, hogy az amatőr labdarúgás szépen fejlődik, de ehhez a sportszervezőknek is fejlődniük kell. Khéner László megyei igazgató pedig arról beszélt,  hogy a játékvezetőknek és az edzőknek minden évben volt képzésük, az amatőr sportvezetőknek eddig specifikusan nem. A tanfolyam célja, hogy információt, tudásanyagot, szabályismereteket adjanak az amatőr szférában dolgozó szakembereknek, melyet a mindennapokban is hasznosíthatnak. Az első napon előadást tartott Dr. Gudra Tamás az MLSZ Gazdasági igazgatója, aki az MLSZ stratégiáról, valamint a FIFA, UEFA, MLSZ szervezetek felépítéséről. Őze Tibor a Grassroots fogalmáról és a Grassroots klubok felépítéséről, Khéner László vezetés és szervezéselméletből valamint a megyei labdarúgás bemutatásáról tartott előadást. Vojtekovszki Csaba a Regionális Utánpótlás Központokról és a Bozsik program felépítéséről, feladatairól , Csák Albert Grassroots koordinátor a középiskolai Fair Play Cupról, végül a napot Magyar Sándor utánpótlás koordinátor zárta, aki bemutatta a hallgatóságnak a Bozsik intézményi programot.

Khéner László elmondta, hogy túljelentkezés volt, így várhatóan idén még egy tanfolyamot fognak indítani. A tanfolyam február 06-án folytatódik. A három napos képzés után vizsgáznak a hallgatók.

 


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Szabó György Tatabánya díszpolgára lett

2018-12-10 08:33:39

Szabó György Tatabánya díszpolgára lett

A város legrangosabb elismerését a Szent Borbála napi ünnepi közgyűlésen adták át.

Bajnokság
Csongrád megyei partnertalálkozón vett részt a  megyei vezetés

2018-12-03 09:00:29

Csongrád megyei partnertalálkozón vett részt a megyei vezetés

Dr. Kiss Rigó László Szeged-Csanádi Megyéspüspök, a Csongrád megyei igazgatóság társadalmi elnöke és Nógrádi Tibor megyei igazgató meghívására partnertalálkozón vett részt Szabadkán a megyei delegáció.

Bajnokság
Kreditpontos tanfolyam Nagykanizsán

2018-11-28 15:59:58

Kreditpontos tanfolyam Nagykanizsán

Időpont: 2018. november 30. péntek 8-17 óra között

Bajnokság
Villanyvilágítással gazdagodott a Kisbéri Spartacus SE

2018-11-28 15:42:45

Villanyvilágítással gazdagodott a Kisbéri Spartacus SE

Vasárnap a Kisbéri Spartacus SE és a Bakonysárkányi SE felnőtt megyei harmadosztályú bajnoki labdarúgó mérkőzése előtt ünnepélyesen is átadták a pályázati forrásból megépült 4 oszlopos, több mint 30 millió forintból megépült, új, pályavilágító rendszert.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok