Sorozatban harmadszor nyerte a kupát a Sárisáp

2014. augusztus. 03., 11:43   |    

Sorozatban harmadszor nyerte a kupát a Sárisáp

A Sárisáp Bányász 4-3-ra nyert büntetőkkel a Tatai AC ellen a Magyar Kupa megyei döntőjében, így sorozatban harmadszor szerezte meg a díszes serleget.

Magyar Kupa, megyei döntő

Tatai AC-Sárisáp 1-1 (1-0) - büntetőkkel: 3-4 Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 400 néző, vezette: Horváth T. (Szalai B., Molnár I.). Tatai AC: Öreg - Kun (Velencei, 70.), Mezei, Wéber, Bujdosó, Ferkó (Kisék, 70.), Tóth Á., Minárcsik, Rába (Szennai, 77.), Purgel, Tóth L (Botka, 84.). Edző: Chmelovics Attila. Sárisápi Bányász: Bábszki - Varga, Guzsik, Bercsényi, Fluxa, Sándor, Marcsó, Válent (Hegyi, 70.), Jurásek Zs. (Kara, 84.), Frei (Ligeti, 58.), Kiss G. (Jurásek K., 58.) Edző: Karcagi Pál. Gólszerző: Minárcsik (34. - 11-esből), illetve Fluxa (84. - 11-esből). Sárga lap: Rába (20.), Tóth Á. (82.), illetve Guzsik (55.), Ligeti (73.). Kiállítva: Hegyi (90.).

A Tatai AC simán jutott a döntőbe. Úgy tűnt, ott a Kecskéd lesz az ellenfele, ám korábban jogosulatlanul lépett pályára az egyik játékosuk, így őket kizárták a sorozatból. Következett az Esztergom-Bányász SE Sárisáp mérkőzés, amelyet a királyvárosiak nyertek 4-0-ra. Később kiderült, hogy ezen a meccsen az esztergomiaknál is jogosulatlanul szerepelt egy játékos, így a Sárisáp lett a másik finalista.

A júniusról elhalasztott döntőn küzdelmes mérkőzést láthattak a szurkolók, ám a színvonal elmaradt a várakozástól. Az első játékrész derekán vette át az irányítást a Tata, és a 34. percben Minárcsik 11-esből vezetést szerzett a megyei másodosztály bajnokának. A második félidőben a sárisápiak birtokolták többet a labdát, és a 83. percben Fluxa ugyancsak büntetőből egyenlített.

A kiírás értelmében döntetlennél ezúttal nem volt hosszabbítás, rögtön büntetőket rúgtak a csapatok annak érdekében, hogy eldöntsék a kupa sorsát. A tataiak kétszer is hibáztak, a sárisápiak viszont nem, így 4-3-ra Karcagi Pál edző tanítványai nyertek.

A Sárisáp sorozatban harmadszor nyerte a megyei kupát.

Az összecsapás eredményétől függetlenül – az NB III-as Dorogi FC és Tatabánya FC mellett – mindkét csapat ott lesz a Magyar Kupa országos főtábláján. A mostani teljesítményeket látva talán nem túlzás azt mondani, azokon a meccseken mindkét csapattól több kell.

A találkozót követően a díjakat Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, az MLSZ megyei igazgatósága társadalmi elnökségének tagja, illetve Khéner László megyei igazgató, illetve Tóth Attila, a versenybizottság elnöke adta át a csapatoknak.

Az edzők mondták: Chmelovics Attila: - Úgy érzem, többet tettünk, hogy megnyerjük a kupát, mégha a második félidőben időszakonként fölényben is játszott a Sárisáp. Véleményem szerint rúgtunk még egy szabályos gólt, ettől függetlenül gratulálok a Sárisápnak a kupagyőzelemhez, és sok sikert kívánok bekik a bajnokságban. Karcagi Pál: - Az első félidőben fölénk kerekedett a Tata, de szerencsére a második játékrészre rendezni tudtuk a sorokat. Nagyon boldog vagyok, hogy egy kupasikerrel sikerült visszatérnem Sárisápra.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok