Rajtra készek a játékvezetők

2014. augusztus. 04., 11:53   |    

Rajtra készek a játékvezetők

A hét végén a Magyar Kupa megyei selejtezőivel szűkebb hazánkban is beindul a fociszezon. Játékvezetőink a Tatai Edzőtáborban elméleti és gyakorlati felkészítésen vettek részt, s többségük a fizikai tesztet is sikeresen teljesítette.

Mi a játékvezető teendője, ha a játékosok igazolásának mérkőzés előtti ellenőrzésénél egy lejárt sportorvosi igazolást talál? – ez volt az első kérdése annak az elméleti tesztnek, amelyet megyénk focibírói töltöttek ki. A kérdéseket az a Kassai Viktor állította össze, aki a világ egyik legjobb játékvezetője. A tatabányai sípmester is évről évre visszatérő vendége a tábornak, csakúgy, mint az esztergomi Erős Gábor FIFA-asszisztens. Mindketten rengeteget segítenek játékvezetőinknek, illetve oroszlánrészt vállalnak a tábor szervezésében.

Ja, és, hogy a választ is eláruljuk az első kérdésre: nem szabad engednie a játékvezetőnek, hogy az érintett játékos pályára lépjen. Az esetet részletesen le kell írnia a jelentésben, valamint köteles a sportorvosi kartont bevonni, és azt az igazgatóságra beküldeni.

– Örülünk annak, hogy Kassai Viktor és Erős Gábor mellett Szalai Dániel is az ország legjobbjai közé tartozik, a fiatalember az osztályzatok alapján az élvonal legjobb asszisztense lett az előző szezonban. Büszkék vagyunk Szalai Balázs asszisztensre is, aki 21 évesen felkerült az NB II-es keretbe. Molnár István és Révész Csilla meghívót kapott az NB III-as tesztelésre, ha teljesítik, valószínűleg ők is az NB III-as keretet erősíthetik – kaptuk a tájékoztatást Horváth Sándortól, a megyei játékvezetői-bizottság elnökétől, aki így folytatta:

– Ugyancsak elismerően nyilatkoztak játékvezetőinkről a májusi ügyvédi világbajnokság után, és azzal is büszkélkedhetünk, hogy tíz játékvezetőnk most tért vissza a dániai Bröndby Cup-ról, ahol az U19-es nők döntőjében Juhász Dávid fújta a sípot, két dán asszisztens segítségével. Mellett Bábszki Gábor kapott finálét, az U15-ös fiúk döntőjét dirigálta Szalai Balázs és Erős Dávid asszisztálásával. A tartalék játékvezető Damiansitz Csaba volt.

Horváth Sándor elmondta azt is: jelenleg 133 azt aktív játékvezetők, illetve ellenőrök száma. Örülnek annak, hogy az idén is kiváló körülményeket teremthettek a játékvezetők számára az edzőtáborozáshoz, Tatán a szállással, az étkezéssel, a pályákkal minden rendben volt. Az elnök örömmel újságolta azt is, hogy megyei játékvezetőink hosszú idő után ismét egységesen feszíthetnek majd, valamennyien új melegítőt kaptak.

A megyei labdarúgó-bajnokságok augusztus 16-án és 17-én kezdődnek, ám a Magyar Kupa megyei selejtező sorozatával már augusztus 10-én indulnak a küzdelmek szűkebb hazánkban.

Horváth Sándor úgy nyilatkozott: mindent megtesznek azért, hogy a bajnokságok végkimenetele ne a bírókon múljon.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok