POLGÁRMESTEREK TALÁLKOZÓJA

2018. november. 23., 09:21   |    

POLGÁRMESTEREK TALÁLKOZÓJA

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei igazgatósága idei évben is megrendezte a polgármesterek találkozóját, melynek a ,, Labdarúgás közösségformáló szerepe a településeken” volt a fő témája.

Az önkormányzatok és az igazgatóság közös munkássága fontos tartópillére a települések fejlesztéseinek. A megjelent polgármestereket, előadókat dr. Kancz Csaba Kormánymegbízott,MLSZ megyei társadalmi elnök, Khéner László megyei igazgató, Sipos Jenő az MLSZ szóvivője és Popovics György Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke,MLSZ megyei társadalmi elnökség tagja köszöntötte. A rendezvényen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Gellei Imre az MLSZ szakmai bizottság tagja,  volt szövetségi kapitány és Csiki Károly az MLSZ versenybizottságának tagja.

 

Khéner László, a megyei TAO-s fejlesztésekről tartott előadásában hangsúlyozta a sportszervezetek , MLSZ és önkormányzatok közötti szoros együttműködés fontosságát, hisz ez az összetartó munka segít a projektek megvalósulásában. Az igazgató előadásában kitért arra, hogy nagyon fontos szerepe van  az amatőr labdarúgásban a közösségépítésnek. A grassroots labdarúgás már nem pénz, hanem humán erőforrás kérdése.

Vojtekovszki Csaba az MLSZ Bozsik program vezetője az amatőr Labdarúgás közösségépítő szerepéről tartott előadást. Kiemelte a sport szakemberek, a szülők,nevelők gyermekekre gyakorolt hatásainak fontosságát, és hogy az amatőr labdarúgás elsősorban rekreációs tevékenységként, fejlesztő, építő céllal kell hogy a fiatal labdarúgók életének része legyen.

Rohonczi László Ete Község polgármestere beszédében arra világított rá, milyen fontos szerepe van a településen az önkormányzati vezetésnek. Egységes nézőpontként tett hasonlata , hogy amilyen a település, olyan a szervezet és amilyen az edző olyan a csapat. Az összetartás, a foci szeretete, a kemény munka mindig kifizetődik.

Őz Ferenc Bakonysárkány polgármestere és dr. Ferenczi Gábor a sportegyesület elnöke, pozitív példát állítva a kisebb települések elé mutatta be, saját sportegyesületük fejlődését alakulásuktól napjainkig, mely infrastrukturális és működési szempontból is példa értékű lehet. A 900 fős településre az elmúlt 5-6 évben majd 100 Millió Forint fejlesztés érkezett az MLSZ jóváhagyásával. Ennek legnagyobb részre infrastruktúra fejlesztésére ment, hiszen mindent a nulláról kellett kezdeni 2011-ben.


További hírek

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok