Pályán a 20 évvel ezelőtti bajnok Ács és az ezüstérmes Bábolna

2023. június. 09., 08:11   |    

Pályán a 20 évvel ezelőtti bajnok Ács és az ezüstérmes Bábolna

Húsz évvel ezelőtt megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot az Ácsi Kinizsi csapata. Két évtized után újra találkoznak az aranyérmes csapat tagjai.

2003.június 15-én az Ácsi Kinizsi 3-2-re legyőzte a Bábolna csapatát, és ezzel megkoronázta egész éves teljesítményét. A szomszédvárak akkori találkozójára 800 szurkoló volt kíváncsi. A találkozón egyébként a 2012-ben Bajnokok Ligája döntőjét is vezető Kassai Viktor fújta a sípot. A Kinizsi akkor utcahosszal 14 pontos előnnyel végzett az élen a Bábolna előtt.

Húsz év elteltével a két csapat újra találkozik a Kinizsi sporttelepén, és előreláthatólag az összeállításokban sem lesz változás. A mérkőzést szombaton 16 órakor rendezik, majd ezt követően fehér asztal mellett emlékeznek a játékosok és sportvezetők arra a bajnoki szezonra. A találkozó játékvezetőjének személyében lesz változás, a sípot Miráki Gábor fújja majd. A szövetségi ellenőr pedig az a Kronavetter János lesz, aki a napokban a diáksport területén hosszú évek óta végzett kiemelkedő munkájáért Diáksportért díjban részesült.

A mérkőzés kezdőrúgását Khéner László, az MLSZ Komárom-Esztergom vármegyei igazgatója végzi majd.

 

A 20 esztendővel ezelőtti mérkőzés jegyzőkönyve:

A 20 esztendővel ezelőtti mérkőzés jegyzőkönyve: Ács–Bábolna 3-2 (1-0) Ács, 800 néző, vezette: Kassai V. Ács: Valakovics (Józsa) – Nagy A. (Márkus), Borka (dr. Gyurenka), Palakovics (Vörös), Németh, Csáki (Csebik), Czanik, Bognár, Kozenkow, Gulyás, Konc. Edző: Marosi László. Bábolna: Sulyok – Horváth Cs., Vörös, Kiss, Szabó (Öllé), Horváth M., Bíró, Kelemen, Karvaj (Bérezi), Korodi, Szedlacsek. Edző: Gunyhó Ferenc. Gólszerző: Bognár (2), Gulyás, illetve Korodi (2). Jók: Az egész ácsi csapat, illetve Vörös, Bíró, Kelemen, Korodi. Marosi László: – Mai mérkőzésünk hab volt a tortán. Számomra megtiszteltetés volt az ácsi kispad. Gratulálok játékosaimnak, köszönöm a közönségnek és mindenkinek, aki segítette munkámat. Gunyhó Ferenc: – Mindkét csapatnak gratulálok az éremszerzéshez, harmonikus együttműködés után elbúcsúzom a csapattól, korrekt vezetőktől és lelkes szurkolóinktól.

 


További hírek

Bajnokság
Elkezdődött az V. Aranycsapat Kupa

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok