Nemzetközi partnertalálkozón vett részt a magyar delegáció

2018. október. 08., 15:59   |    

Nemzetközi partnertalálkozón vett részt a magyar delegáció

A Rajnai Labdarúgó Szövetség meghívására MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának delegációja partnertalálkozón vett részt Németországban. A már 26 éve fennálló partnerkapcsolat eddigi működéséről és további terveiről egyeztettek a delegáció tagjai.

Az intenzív pár nap folyamán a vendéglátók nagyszerű kulturális, sport és szabadidős programokról gondoskodtak.

 

Első nap Strasbourgba, az Európai Parlamentbe látogathattak el megyénk vezetői, ahol rövid idegenvezetés után részt vehettek egy plenáris ülésen is, így végigkísérve a szavazás folyamatait. Norbert Neuser parlamenti képviselő, aki a Rajna Labdarúgó Szövetség alelnöke is egyben információkat osztott meg  az ülések menetéről, a házszabályokról.

 

A magyar és német delegáció tagjai pozitívan értékelték az elmúlt években szervezett gyermek edzőtáborokat, az elnökségi és játékvezetői találkozókat. A koblenzi megbeszélésen meghatározásra kerültek a jövőbeni tervek és az időpontok. A vezetők elmondták, hogy a kapcsolat nyertesei a gyerekek, hiszen minden évben nemzetközi találkozókon vehet részt az U15 és U14-es korosztályos megyeválogatott 42 fővel.  A szövetségi képviselők megegyeztek abban, hogy a jövőben a női csapatokat is bevonják a kölcsönös találkozókba.

 

Csütörtök este a delegáció részt vett Bayer 04 Leverkusen – AEK Larnaca FC Európa Liga mérkőzésén.

A látogatás utolsó napján, közös reggelivel búcsúztak egymástól a delegáció tagjai. Újabb eredményes, sportbaráti találkozóval gazdagodott a két szövetség, mely alkalmak mindig rávilágítanak az összetartás és közös munka fontosságára. A megyét dr. Molnár Attila és Erős Gábor elnökségi tagok, Khéner László megyei igazgató, Hoffmann József volt főtitkár, Varga Zsuzsanna az igazgatóság nemzetközi kapcsolatokért is felelős munkatársa valamint Varga Zita a megyei önkormányzat nemzetközi referense képviselte.

 

 


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Megyénk lesz  a házigazdája a regionális labdarúgó tornának

2018-10-19 13:07:12

Megyénk lesz a házigazdája a regionális labdarúgó tornának

Október 24-én az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága lesz a házigazdája az U19 és U16 fiú valamint a lány U19-es regionális megye válogatott tornának.

Bajnokság
Rangadók hétvégéje

2018-10-19 13:05:48

Rangadók hétvégéje

A hétvégén több rangadó is lesz a megyei bajnokságokban.

Bajnokság
Új rekortán pálya átadására került sor Mocsán

2018-10-12 13:29:07

Új rekortán pálya átadására került sor Mocsán

Az MLSZ pályaépítési programjának, a TAO-nak és az önkormányzatnak köszönhetően épült meg Mocsán az új többfunkciós rekortán pálya.

Bajnokság
Sorsoltak a Magyar Kupában

2018-10-01 08:24:17

Sorsoltak a Magyar Kupában

A Magyar Kupa 32 közé kerülésért a Tatabányai SC az NB II-es Békéscsabával fog játszani, míg az Oroszlányi SZE az NB III-as Sajóbábony csapatát fogadja.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok