Németországban járt megyei küldöttségünk

2014. június. 12., 07:49   |    

Németországban járt megyei küldöttségünk

Az 1954-es Németország-Magyarország (3-2) világbajnoki döntő 60. évfordulója alkalmából Németországban, a Rajnai Labdarúgó Szövetségnél vendégeskedett megyénk küldöttsége.

A delegációban Buzánszky Jenő, az aranycsapat akkori jobbhátvédje, Hoffmann József volt főtitkár, dr. Kancz Csaba, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke, Khéner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatója, illetve Faragó Miklós kapott helyet.

A hat évtizeddel ezelőtti döntő emlékére rendezett ünnepségen Buzánszky Jenő mondott köszöntőt.

Khéner László elmondta: a megyei igazgatóság és a Rajnai Labdarúgó Szövetség partnerkapcsolata már több mint két évtizedes múltra tekint vissza. Nagyon aktív a két szövetség. Ennek a legnagyobb nyertesei a gyerekek, idén augusztusban az U14-es és az U15-ös korosztály utazik Németországba. Évente többször találkoznak csapataink a németek korosztályos együtteseivel. Ezen felül csapataink minden évben részt vesznek a Fritz Walter Kupán Kaiserslauternben, valamint évente két edzőnk végezheti el a német edzői tanfolyamot Koblenzben - tette hozzá a megyei igazgató.

A kapcsolat építését, fejlesztését a megyei önkormányzat is támogatja évről évre. Popovics György közgyűlési elnök, illetve Khéner László éppen a napokban írt alá egy szerződést, melynek értelmében félmillió forintot ad a kapcsolat erősítésére.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok