Négygólos tatai siker a Magyar Kupa megyei selejtezőjén

2014. május. 15., 15:14   |    

Négygólos tatai siker a Magyar Kupa megyei selejtezőjén

A Kecskéd és a Tatai AC találkozik majd egy hónap múlva a Magyar Kupa megyei selejtező sorozatának döntőjében.

A bajnokságban és a Magyar Kupa megyei selejtező sorozatában a tavasszal jó teljesítményt nyújtó megyei első osztályú csapatok találkoztak Kecskéden. Az időjárás, a viharos szél, a felázott pálya rányomta a bélyegét a játékra, ám ennek ellenére nem unatkoztak azok a szurkolók, akik kíváncsiak voltak a Kecskéd-Esztergom összecsapásra. A legutóbbi, Komárom elleni bajnokin az utolsó másodpercek egyenlítő Gelbman szerzett vezetést a házigazdáknak, majd Pető büntetőből növelte a Kecskéd előnyét. Két perccel rá Sándor szépített, de a következő támadás után megint Pető villant. A szünet után Frei szépített, aztán a csereként beállt Szappanos 4-2-re módosította az állást. Az utolsó előtti percben ismét az esztergomiak találtak a hálóba, de egyenlíteni már nem tudtak a vendégek.

A két csapat vasárnap ismét találkozik, akkor bajnoki meccs keretében néznek farkasszemet. Akkor az Esztergom lesz a pályaválasztó.

A megyei első osztályban a harmadik helyen álló Etei SE a második vonal listavezetőjéhez volt hivatalos. Az első játékrészben az etei Gyüszi elpuskázott egy büntetőt, a másodikban aztán a Tata megrázta magát, Purgel vezetést szerzett a 68. percben. A rendes játékidő letelte előtt négy perccel ugyancsak ő talált a hálóba, és gondoskodott arról, hogy az eteiek teljesen szétessenek, feladják. Tóth László szerzett újabb gólt, majd a végén Janetka adta meg a kegyelemdöfést.

A megyei döntőben tehát a megyei első osztály, illetve a második vonal jelenlegi listavezetői találkoznak majd. A találkozót június 14-én 17 órától rendezik a tatabányai Grosics Gyula Stadionban. Az eredménytől függetlenül mindkét csapat ott lesz az országos főtáblán. Ugyancsak ott szerepelhet majd az NB II-es Tatabánya és az NB III-as Dorog is. Utóbbi két együttesnek nem kellett részt venni a megyei selejtező sorozatban.

Magyar Kupa megyei selejtező sorozat, elődöntők Kecskéd (megye I.)-Esztergom (megye I.) 4-3 (3-1) Kecskéd, vezette: Lovas A. (Bábszki G., Táth I.). Kecskéd KSK: Sándor - Berki, Juhász (Tomayer R., 78.), Gelbman, Magyar (Szappanos, 46. - Tóth Á., 73.), Tomayer Á., Ignácz, Katona (Karcagi G., 72.), Babér (Heilman, 85.), Pető, Kucsera. Edző: Linczmaier László. FC Esztergom: Koller - Mészáros (Farkas, 64.), Faragó, Válent (Koller, 72.), Ribár, Bugjó, Krammer, Gyebnár (Karcagi R., 72.), Bokros (Frei, 46.), Góman, Sándor. Gólszerző: Gelbman (15.), Pető (36., 39.), Szappanos (66.), illetve Sándor (38.), Frei (49., 90.).

Tata (megye II.)-Ete (megye I.) 4-0 (0-0) Tata, vezette: Széplábi G. (Kunstár P., Molnár I.). Tatai AC: Öreg - Kun, Mezei, Velencei, Bujdosó, Csizmadia, Szennai (Gyöngyösi, 71.), Bognár, Minárcsik, Tóth L. (Janetka, 87.), Purgel (Tóth J., 87.). Edző: Chmelovics Attila. Etei SE: Valakovics - Szabó Péter, Vági, Bak (Roll, 77.), Kolonics, Tóth H., Tóth Z., Soldan, Gyüszi (Baráth, 55.), Jandás, Szabó Pál (Szíjj, 83.). Edző: Hagymási Zoltán. Gólszerző: Purgel (68., 86.), Tóth L. (87.), Janetka (92.). Sárga lap: Minárcsik (43.).


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok