Műfüves pályát avattak Kisbéren

2014. március. 20., 15:01   |    

Műfüves pályát avattak Kisbéren

Mészöly Kálmán, a kétszeres világválogatott labdarúgó, egykori szövetségi kapitány is jelen volt azon a kisbéri ünnepségen, amelyen felavatták a 20x40 méteres műfüves focipályát. Megyénkben a tizenkettedik volt a sorban, amelyet az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és valamelyik helyi önkormányzat közösen építtetett. A játéktér palánkrendszerrel és a villanyvilágítással együtt 29 és fél millió forintba került. Mivel Kisbér hátrányos helyzetű kistérségben található, ezért másokkal ellentétben nem 30, hanem csak 10 százalékos önrészt kellett vállalniuk.

– Egy olyan sportegyesületnek, amelynek ilyen csodálatos műfüves pályája van, nem lehet, hogy a csapata a megyei harmadosztályban szerepeljen. Bízom abban, hogy minél előbb feljebb lép a Kisbéri Spartacus. Reménykedem abban is, hogy sok ügyes „lurkót” ad majd ez az egyesület, ez a pálya is a magyar focinak – mondta Mészöly Kálmán, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nagykövete.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott egyebek mellett arról szólt, hogy hasznosnak tartja a sportlétesítmények építéseit, fejlesztéseit. Egy-egy műfüves pálya átadása után azt tapasztalták, hogy igénylik a településen és a környékben élők, sok helyen alig lehet edzésekre, meccsekre időpontot találni. Megyénkben is emelkedett a focisták száma, napjainkban hatvanhét egyesületben több mint hatezren rúgják a labdát. A kormánymegbízott hangsúlyozta azt is: az utánpótlásra, a tehetségek nevelésére érdemes áldozni. Megtérül a „beruházás”, mégha ez klasszikus közgazdasági értelemben nem is mérhető.

Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója elmondta: a labdarúgó-szövetségnek kiemelt programja az amatőr foci támogatása, az infrastruktúra fejlesztése. Bakonyalja különösen fontos a megyei igazgatóság számára, nagy örömükre néhány év kihagyás után a térség csapatai 2011-ben visszatértek az MLSZ versenyrendszerébe. Az igazgató örömét fejezte ki azért is, mert a klub a közeljövőben felújítja öltözőjét is, illetve az önkormányzat tervezi az élőfüves pálya gyepszőnyegének cseréjét. A beruházások a térség labdarúgását, sportját „húzhatja majd fel” – fogalmazott Khéner László.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője kiemelte: mindig öröm számára, ha pályaavatási ünnepségen vehet részt. Az elmúlt harminc évben rengeteg sportlétesítmény szűnt meg, ám az utóbbi három évben, az új stratégiának köszönhetően a kisbéri volt a 187. pálya, amelyet átadtak. A szóvivő hozzátette: a labdarúgó-szövetség tervei szerint 2016-ig 1000 pálya épül meg hazánkban, és várhatóan az igazolt játékosok száma a jelenlegi 200 ezerről 350 ezerre emelkedik. Sipos Jenő kívánta, hogy a kisbéri pálya legyen igazi közösségi tér, ahol barátok találkoznak, barátságok szövődnek.

A pályát Bajkai Csaba római katolikus pap, esperes-plébános áldott meg.

A rendezvényen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke labdákat adott át, s házigazdaként természetesen ott volt dr. Udvardi Erzsébet polgármester is.

A hivatalos ceremóniát követően a labdáé volt a főszerep, a minitornán az MLSZ megyei igazgatóságának csapata – a Veszprém, illetve Tolna megyei igazgatóval kiegészülve –, az MLSZ munkatársainak együttese, illetve a Kisbéri Spartacus lépett pályára. Az első helyen a Lezsák Károly, Csák Albert, Csík Ferenc (Veszprém megyei igazgató), Krausz Márton (Tolna megyei igazgató), Baranya István, Mészáros István, Tóth Attila, Tóth Ádám, Erős Gábor és Khéner László alkotta megyei csapat végzett az MLSZ FC és Kisbér gárdája előtt.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok