Műfüves pályát avatott Komáromban az államtitkár

2014. március. 01., 14:06   |    

Műfüves pályát avatott Komáromban az államtitkár

Szijjártó Péter a miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára avatta fel azt a műfüves labdarúgópályát a komáromi Czibor Zoltán Városi Sporttelepen, amely 140 millió forintba került. A beruházáshoz a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 100 millióval járult hozzá.

A hétfői avatási ceremónián Szijjártó Péter mellett részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, a megyei kormányhivatal vezetője, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, a megyei labdarúgó-szövetség elnökségi tagja, dr. Kancz Csaba, a megyei szövetség társadalmi elnöke, illetve Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója is. Ott volt Dunai Antal, az MLSZ alelnöke és a Komáromban élő Nagy Antal, háromszoros válogatott labdarúgó, aki belga gólkirály is volt az 1968-69-es szezonban.

Dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere köszöntőjében kiemelte: régi álmuk vált valóra azzal, hogy műfüves pályája lett a városnak. Feladatuk van még bőségesen, csinosítani szeretnék a környezetet, és hamarosan újabbat is szeretnének ott építeni.

mufuves_komarom_inline2

Czunyiné dr. Bertalan Judit arra kérte a helyieket, hogy az új pályát minél több közösség használja, és a szülők ne csak szurkoljanak gyermekeiknek, hanem alkalmanként mozogjanak is ott. A kormánymegbízott úgy fogalmazott: a befektetett forintok úgy térülnek majd meg, hogy a sportolásnak köszönhetően sokan lesznek hosszú éveken át egészségesebbek.

Nem volt véletlen, hogy a komáromiak Szijjártó Pétert kérték fel a pálya avatására. Az államtitkár elmondta: gyermekkorában rengeteg időt töltött a városban élő nagyszüleinél. Gyakran járt az akkor még a Komáromi AC pályájára focizni, ám valahányszor a füves pályára léptek, mindig elzavarták őket a salakos pályára. Arra a helyre, ahol most a műfüves pálya épült fel.

- Jól emlékszem még arra az időszakra, amikor a városban a KAC, az Olajmunkás és a MEDOSZ hatalmas rangadókat vívott egymással a megyei bajnokságban. Arra is, hogy a Jókai ligetben rendezték a kispályás bajnokságot, ahol elsősorban az öregfiúk rúgták a labdát. Nagy örömömre szolgál, hogy elkészült ez a műfüves pálya, ugyanis negyven kilométeres körzetben nincs hasonló. Nem csak a helyiek, hanem a felvidékiek is jöhetnek ide. Jól ide. Tudom, a magyar labdarúgást mindenki abból ítéli meg, hogy milyen teljesítményt nyújt a válogatott. Ne csak ezt lássuk! Azt is, hogy 2012 óta 200 új pálya épült, 550 pályát pedig felújítottak, ennek egyik eredménye, hogy húszezerrel nőtt az igazolt labdarúgók száma, ötezerrel az amatőr játékosok száma, és több százzal növekedett a korosztályos bajnokságokban induló csapatok száma - hangsúlyozta Szijjártó Péter, aki megjegyezte azt is: a sporttelep Czibor Zoltánról, az Aranycsapat játékosáról kapta a nevét. Sokak példaképe lehet ma is. Czibor bebizonyította, hogy egy kisvárosból indulva, becsülettel, a sportág iránti alázattal olyan labdarúgóvá válhat valaki, aki el tudja kápráztatja a világot.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok