Ligaértekezletet tartott a megyei igazgatóság

2018. augusztus. 28., 08:48   |    

Ligaértekezletet tartott a megyei igazgatóság

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága ligaértekezletet tartott, ahol megválasztották a 2019.évi MLSZ küldötteket is.

LIGAÉRTEKEZLETET TARTOTT A MEGYEI IGAZGATÓSÁG

 

Az értekezlet elején Dr. Kancz Csaba megyei társadalmi elnök köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte a klubvezetőknek az áldozatos munkát és biztatta őket , hogy továbbra is éljenek a pályázatok adta lehetőségekkel. Az MLSZ amatőr bizottságának tagjaként továbbra is képviselni fogja az üléseken az amatőr érdekeket. 

Második napirendi pontként megtartották a küldöttválasztást, ahol megyei klubok törvényes képviselői szavazhattak. Minden megye 2 főt delegálhat. Az egyesületek képviselői Dr. Kancz Csabának és Popovics Györgynek szavaztak újra bizalmat, így ők képviselik megyénket a 2019.évi MLSZ Küldöttgyűlésen. Tóth Attila versenybizottsági elnök ismertette az aktuális versenyügyeket. Külön felhívta a figyelmet a versenyengedélyek, sportorvosi igazolások átnézésére. Csák Albert a mérkőzésmódosításokkal kapcsolatos anomáliákat tárta fel, valamint az értekezleten kisorsolták a Magyar Kupa 3.helyért megrendezésre kerülő FC Esztergom - Oroszlányi SZE mérkőzés helyszínét, ami az esztergomi sportpálya lesz. Tatabányai SC és a Sárisápi BSE már az országos főtáblára került, de megyénk 3 klubot ad fel, így a harmadik feljutó a jövő szerdai mérkőzésen dől el. Blázsik Ferenc elnökségi tag azzal kezdte mondandóját, hogy örül annak, hogy rend van a megyei sportpályákon és a klubvezetők szívvel,lélekkel dolgoznak a helyi településen a fociért.

Khéner László megyei igazgató ismertette a felnőtt és utánpótlás bajnokságok nevezéseit. A sportvezető elmondta, hogy idén először lehetett elektronikusan nevezni , így nem kellett személyesen vagy postai úton eljuttatni az iratokat. Szót ejtett az utánpótlás bajnokság átszervezéséről is, hiszen az U19 idén leválasztásra kerül a felnőtt bajnokságtól.,,Több pozitív érv szólt mellette, mint ellene és a megyei labdarúgás fejlődése érdekében ezt a döntést meg kellett hoznunk.,, tette hozzá a megyei igazgató. Ugyanakkor az igazgató sajnálatosnak nevezte, hogy három felnőtt csapattal kevesebb indul , mint tavaly. A felnőtt csapatszám csökken, az utánpótlás csapatszám pedig növekszik, viszont a probléma az , hogy a klubok nagy része nem tudja megtartani a játékosokat és nagyon sokan esnek ki a rendszerből 14 év után -tette hozzá Khéner László. Ebben a sportszervezetektől pozitív elmozdulást vár, hozzátéve, hogy a megtartás az egyesület feladata , mert ellenkező esetben a közeljövőben további felnőtt csapatok indulása kerülhet veszélybe .

Az igazgatóság 1-2 héten belül eljuttat a kluboknak egy MI FOCINK programfüzetet, melyben minden megyei bajnokság sorsolása megtalálható lesz. A szurkolók hamarosan hozzájuthatnak a megyei mérkőzéseken.

Magyar Sándor utánpótlás koordinátor felhívta a figyelmet arra, hogy a Bozsik intézményi programban 2900 regisztrált óvodás és általános iskolás gyerek rúgja a bőrt, és ebből 700 van leigazolva. Az intézményi programban még van potenciál , csak egyesületi szinten is meg kell szólítani a gyerekeket. Javasolta, hogy a klubok vegyék fel a kapcsolatot a helyi intézményekkel.


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Elkezdődnek a Magyar Kupa országos küzdelmei

2018-09-20 14:40:18

Elkezdődnek a Magyar Kupa országos küzdelmei

Öt Komárom-Esztergom megyei klub kezdi meg hétvégén szereplését a Magyar Kupa országos főtábláján.

Bajnokság
A biztonságról tartott sajtótájékoztatót az igazgatóság

2018-09-19 11:27:50

A biztonságról tartott sajtótájékoztatót az igazgatóság

A Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom megyei igazgatósága sajtótájékoztatót tartott Tatabányán.

Bajnokság
Döntetlennel zárult a hétvége rangadója

2018-09-17 15:54:24

Döntetlennel zárult a hétvége rangadója

A hétvége Megye I-es rangadóját a tabella első helyén álló Sárisápi Bányász SE vívta a második Oroszlányi SZE-vel.

Bajnokság
Két megyei városban tartották meg a Futball éjszakáját

2018-09-11 13:12:09

Két megyei városban tartották meg a Futball éjszakáját

Első évben rendezték meg a Futball Éjszakája programsorozatot országosan 24 településen.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok