Ligaértekezleten ismertették az újdonságokat

2014. augusztus. 08., 13:32   |    

Ligaértekezleten ismertették az újdonságokat

A Magyar Kupa megyei selejtezőivel a hétvégén megkezdődik a fociszezon. Az új idénnyel kapcsolatos tudnivalókról ligaértekezlet keretében tájékoztatták a megyei csapatok képviselőit.

Khéner László, az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatója elmondta: a most kezdődő szezontól a megyei I. osztályban bevezetik az amatőr licencet, valamint mindhárom osztályban a kispadon helyet foglalóknak az azonosítások miatt regisztrációs kártyát kell kiváltaniuk. A szigorítást az indokolja, hogy a támogatásoknak köszönhetően egyre jobb körülmények között dolgozhatnak a klubok. Az MLSZ ebből szeretne profitálni, vagyis színvonalasabb focit szeretne látni. A kluboknak pénzügyi és szakmai terveket is készíteniük kell, és az elképzeléseiket minél színvonalasabban kell megvalósítaniuk. Eddig az NB III-ig volt kötelező a licenc. Az igazgató megjegyezte, a pénzügyi tervek elkészítésénél akadtak gondok, de szívesen adnak tanácsokat, segítenek azoknak, akik felkeresik őket. Az első évben „rugalmasan kezelik”, de azt követően már szigorú számonkérés lesz.

Az igazgató a klubok képviselőinek figyelmébe ajánlotta, hogy szeptembertől indul a Grassroots C edzői tanfolyam, és szerveznek sportvezetői képzést is, amelyen a sportvezetők a napi munkavégzéshez szükséges ismeretekkel gyarapodhatnak. Rengeteg az adminisztráció, a kommunikáció, a feladatok nagy része elektronikus formában történik. Ezért is szükséges, hogy az egyesületek elnökei, szakosztályvezetői, technikai vezetői részt vegyenek ezeken a foglalkozásokon.

Tóth Attila, a versenybizottság elnöke a sárga és piros lapok figyelemmel kísérésére hívta fel a figyelmet. Kiemelte: ha valaki számára nem világos a versenykiírás, nem tud pontosan értelmezni valamit, nyugodtan kérje a segítségüket.

Baranya István szakmai igazgató úgy fogalmazott, megyénkben vannak tehetségek, a gyerekek szeretik a focit, és ahol „normális edző” tevékenykedik, ott szeretnek edzésre járni a gyerekek.

A szakember elmondta azt is: tavasszal a Bozsik-program négy alközpont vezetőjét arra kérték, szúrópróbaszerűen ellenőrizzék, hogy milyen az edzésmunka a kisegyesületeknél. Akadt, ahol hetekig nem tartottak foglalkozásokat, volt, ahol egy-két gyerek ment edzésre, gondozatlannak tűnt a pálya. Persze, tapasztaltak olyat is, ahol nagyon szervezett keretek között foglalkoztak az utánpótlással. A jövőben is folytatják az ellenőrzéseket.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok