Kupadöntőt vív szombaton a Tata és a Sárisáp

2014. augusztus. 01., 11:40   |    

Kupadöntőt vív szombaton a Tata és a Sárisáp

Szombaton 17 órától a tatabányai Grosics Gyula Stadionban rendezik a labdarúgó Magyar Kupa 2014/15-ös megyei selejtező sorozata döntőjét, amelyben két megyei első osztályú csapat, a Tatai AC és a Sárisápi Bányász találkozik egymással.

A Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatósága 2011-ben döntött úgy, hogy a megyei kupa fináléjának igyekszik még nagyobb rangot adni, és azt a tatabányai stadionban rendezi. Akkor a Tardos 3-0-ra legyőzte az Ácsi Kinizsi gárdáját. A találkozó játékvezetője az a Kassai Viktor volt, aki egy héttel korábban a Bajnokok Ligája döntőjében a Barcelona–Manchester United (3-1) összecsapáson fújta a sípot.

A következő két évben a Sárisáp sikerei következtek, 2012-ben 2-0-ra nyert a Kecskéd KSK ellen, 2013-ban pedig 5-0-ra győzte le a Bábolnai SE legénységét.

A mostani kupadöntőt egyébként június elejéről halasztották el. A Tatai AC simán jutott a döntőbe. Úgy tűnt, ott a Kecskéd lesz az ellenfele, ám korábban jogosulatlanul lépett pályára az egyik játékosuk, így őket kizárták a sorozatból. Következett az Esztergom–Bányász SE Sárisáp mérkőzés, amelyet a királyvárosiak nyertek 4-0-ra. Később kiderült, hogy ezen a meccsen az esztergomiaknál is jogosulatlanul szerepelt egy játékos, így a Sárisáp lett a másik finalista.

– Aki ismer tudja, nem szeretek langyos vízben lubickolni, komoly célok eléréséért küzdök. Megyei másodosztályú csapatként jutottunk a döntőbe, négy első vonalban szereplő csapatot legyőzve. Ezt azért is értékelem nagyra, mert mind a négy gárda ellen elég lett volna a döntetlen is a továbbjutáshoz. Mivel több egykori tardosi játékos is a keretünk tagja, így a felkészülés idején is beszéltünk arról, hogy milyen nagyszerű érzés a döntőben szerepelni. A megyei másodosztály aranyérme mellé a kupaaranyat is szeretnénk begyűjteni! – hangsúlyozta Chmelovics Attila, a Tatai AC edzője.

– Mi nem kifejezetten a kupadöntőre készülünk, hanem az egész szezonra. Játékoskeretünk átalakult, az új srácok csapatba illesztése nem megy egyik napról a másikra. Így, a felkészülés derekán arra számítok, hogy jó, küzdelmes meccset vívunk majd a tataiakkal. Ellenfelünk jó együttes, igyekszünk tisztességgel helytállni – mondta Karcagi Pál, a Sárisáp trénere.

A mérkőzés játékvezetője Horváth Tibor lesz. Asszisztensek: Szalai Balázs és Molnár István. Tartalék játékvezető: Fiderman Máté.

A találkozót követően a díjakat Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, az MLSZ megyei igazgatósága társadalmi elnökségének tagja, illetve Khéner László megyei igazgató adja majd át.

Az összecsapás eredményétől függetlenül – az NB III-as Dorogi FC és Tatabánya FC mellett – mindkét csapat ott lesz a Magyar Kupa országos főtábláján. Emlékeztetőül a négy megyei gárda mérkőzéseinek időpontjai: augusztus 9., 17 óra: Tatabánya (NB III.)–Szeged (NB II.), Sárisáp (megye I.)–Jászapáti (NB III.). Augusztus 10., 17 óra: Tata (megye I.)–Salgótarján (megye I.). Augusztus 13., 17 óra: Dorog (NB III.)–Haladás (NB I.).


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok