Kitűntetést vehettek át a polgárőrök

2021. november. 05., 10:26   |    

Kitűntetést vehettek át a polgárőrök

A Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint az Országos Polgárőr Szövetség megyei képviselőinek részvételével megtartott Foci Fórumon Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy a két szövetség 2013-ban kötött együttműködése mára odáig fejlődött, hogy megyei bajnoki mérkőzések egy részén nagy segítséget jelentenek a polgárőrök a mérkőzések biztonságos lebonyolításában. Hasonlóan vélekedett köszöntőjében Dr. Túrós András is. Az OPSZ elnöke sporttörténeti és sportbiztosítási eseménynek nevezte a nyolc évvel ezelőtti megállapodást, amelyet tartalmában, folyamatában és végrehajtásában is a legjobbnak lehet minősíteni.

Samu István, az MLSZ biztonsági igazgatója a támogatásokkal kapcsolatban elmondta, hogy az elszámolások rendben megérkeztek. Az igazgató minden érintett egyesületet arra biztatott, hogy a hatékonyabb közös munka érdekében vegyék fel a kapcsolatot az MLSZ megyei szervezeteivel és ahol még nincs, alakítsák meg a biztonsági bizottságokat.

Varga Zsolt László az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy vidéken, a megyei bajnokságok mérkőzésein vannak ugyan különbségek a megyék között, de az minden kisebb település csapatára igaz, hogy ismerik egymást a szurkolók, a játékosok és a rendezők. Az igazgató úgy véli, a szurkolói magatartást csak az adott település egyesülete tudja befolyásolni. Mindezek alapján az egyesületeknek meg kell értetniük a nézőikkel, hogy a helytelen, provokáló magatartásukkal, a trágár beszéddel a saját csapatuknak ártanak.

A rendezvényen Komárom-Esztergom megyét Khéner László az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatója képviselte. Országos kitűntetésben részesült a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület, akik szinte minden Sárisáp hazai mérkőzésen szolgálatot teljesítenek. Kun Csaba az egyesület elnöke vehette át a jutalmat.

Megköszönve a magyar labdarúgás biztonságáért végzett egész éves munkájukat a Fórum végén az MLSZ versenyigazgatójának oklevelét és jutalmát adta át Samu István és Dr. Túrós András:

  • az Egerszalóki Polgárőr Egyesületnek,
  • a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesületnek, valamint:
  • Nagy Sándornak, a Marcali Város Polgárőr Egyesülete tagjának,
  • Kecse Lászlónak, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnökének,
  • Kis-Czakó Lászlónak, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület tagjának,
  • id. Fehér Józsefnek és ifj. Fehér Józsefnek, a Farmosi Polgárőr Egyesület tagjainak.


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok