Kialakult a bajnokságok mezőnye

2020. július. 22., 08:48   |    

Kialakult a bajnokságok mezőnye

Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság versenybizottsága elfogadta a sportszervezetek nevezéseit a 2020-21-es bajnoki szezonra.

A felnőtt megyei I. osztályú bajnokság 13 csapatos lesz, a Tatabányai SC feljutott az NB III-ba, a Környe SE pedig vállalta a magasabb osztályt. Az első osztályban az őszi-tavaszi alapszakasz után rájátszás fog következni az 1-6 és a 7-13. helyezett csapatok részére. A megyei másodosztályban a Tokod, DG-Tát és a Kisbér jött fel a harmadosztályból, itt 16 csapat küzd meg egymással. A megye III-ban pedig területi alapon észak-dél csoport lesz, az északi 13, míg a déli 12 csapattal. Két felnőtt csapat (Bajnai SE, Héreg) megszűnt és négy új csapat (Epöl, Lábatlan, Süttő II, Dad) indul újra. Az öregfiúk bajnokság is három csapattal bővült, így ott két csoportban zajlanak majd a küzdelmek. Változás az elmúlt évekhez képest, hogy a női U15 már bajnoki rendszerben fog játszani. A szezon július 26-án  a Magyar Kupával indul. Komárom-Esztergom megye a három NB -s (Dorogi FC, TSC, Komáromi VSE) klubon felül további két csapatot adhat az országos főtáblára.

 

A Komárom-Esztergom megyei igazgatóság által indított bajnokságok:

Megye I. osztály  felnőtt
Megyei II. osztály  felnőtt
Megye III. osztály felnőtt – észak, dél csoport
Női felnőtt
Megye I. osztály U19
Megyei II. osztály U19
Megyei I. osztály U16
Megyei II. osztály U16
Megyei I. osztály U14
Megyei II. osztály U14
Női U18
Női U15
 

Ezen kívül női és férfi felnőtt megyei kupát szervez az igazgatóság, valamint Bakonyalja kispályás műfüves bajnokságot rendeznek 8 csapat részvételével.


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok