Két pontra csökkent a Kecskéd előnye

2014. május. 12., 14:55   |    

Két pontra csökkent a Kecskéd előnye

A megyei első osztály rangadóján az utolsó másodpercekben szerzett góllal mentett pontot a Komáromi VSE otthonában a listavezető Kecskéd KSK legénysége.

Az első vonalban a második helyezett Bányász SE 8-4-re legyőzte a Vértesszőlős csapatát, így két pontot faragott a hátrányából. A dobogós helyekért harcoló együttesek közül az Ete és a Lábatlan is győzött.

A megyei első osztályú bajnokságban a rangadót ezúttal Komáromban rendezték, a tavasszal jó teljesítményt nyújtó, csaknem a dobogóig menetelő Duna-parti együttes a bajnok, jelenlegi listavezető Kecskéd KSK legénységét látta vendégül. A szakadó eső ellenére háromszázan kilátogattak a találkozóra. Sokáig úgy tűnt, hogy gól nem születik az összecsapáson, aztán a 88. percben Sallai Károly villant egyet, és megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Ekkor a szurkolók nagy része azt gondolta, hogy a Komárom otthon tartja a három pontot. A vendégek viszont nem adták fel, a hosszabbítás utolsó pillanataiban Gelbman Csaba jókor volt jó helyen, és a rutinos játékos egyenlített. A kecskédiek előnye négy pontról kettőre csökkent a tabella élén, ugyanis a Bányász SE Sárisáp legénysége begyűjtötte a három pontot a Vértesszőlős ellen. A dobogóra még az Ete és a Lábatlan pályázhat jó eséllyel, mindkét együttes nyert vasárnap.

Az Esztergom is jó teljesítményt nyújtott tavasszal, a királyvárosiak hat meccsen maradtak veretlenek, ám most megbotlottak, a sokáig gyengélkedő Oroszlánynak most kijött a lépés, és 6-2-re nyertek Karcagi Pál tanítványai ellen.

Izgalmas meccset játszott a Tokod és az Ácsi Kinizsi. A vendégek a lefújás előtt 13 perccel még 3-2-re vezettek, ám Aradi Sándorral nem bírtak a több mint egy órán át emberhátrányban focizó vendégek. A tokodi csatár három góljával 5-3-ra fordítottak a házigazdák. Aradi egyébként az első játékrészben is egyszer a hálóba talált.

Az U19-eseknél a bajnok esztergomiak ismét az állra álltak, miután 3-0-ra győztek az eddigi listavezető Oroszlány ellen. A harmadik helyezett ácsiak 0-0-s döntetlent értek el Tokodon.

A pontvadászatból még négy forduló van hátra.

A góllövőlista élmezőnye: 26 gólos: Pető Dániel (Kecskéd). 18 gólos: Szabacsi Richárd László (Bányász SE). 16 gólosok: Dobai Péter (Bana), Hagymási Dániel (Bányász SE), Schalk Zsolt (Tokod), Szabó Pál (Ete). 15 gólosok: Jandás Imrich (Ete), Gebei Richárd (Tardos, Lábatlan). 14 gólosok: Lakatos László Arnold (Ácsi Kinizsi), Gyüszi Levente (Ete). 13 gólosok: Fenyvesi László (Lábatlan), Sándor Péter (Esztergom). 12 gólos: Aradi Sándor (Tokod), Budaházi Gyula (Lábatlan), Horváth Zoltán (Vértesszőlős), Zvér Dezső (Nagyigmánd, Bana). 11 gólosok: Kiss Zsolt (Kecskéd), Simon Viktor (Bányász SE).

A megyei másod-, illetve a harmadosztály Déli- és Északi csoportjának listavezetője is növelte előnyét a tabella élén. A Tata hét, a Bakonyszombathely kilenc, míg a Vértestolna hat ponttal vezet első számú üldözője előtt.

A másodosztályban az éllovas Tata 2-0-ra legyőzte a Süttőt, míg a második helyezett Tát otthonában a mezőny hátsó részéhez tartozó TABAK Tokodaltáró 3-1-re nyert. A harmadik helyen álló Sárisáp második csapata sem tudott győzni, hazai környezetben 1-1-es döntetlent ért el a Várgesztes együttese ellen.

A harmadik vonal Déli csoportjában rangadót rendeztek Felsőgallán, a második helyezett csapat a listavezető Bakonyszombathelyt látta vendégül. A találkozón egy gól született, azt a vendégek szerezték még az első negyedórában. A Kisbér melletti település együttese már kilenc ponttal előzi meg a tabella első helyén a Felsőgallát, és már nagyon közel áll ahhoz, hogy bajnoki címet ünnepeljen.

Az Északi csoportban a Vértestolna is ellépett az üldözőitől, a listavezető magabiztos győzelmet aratott Kesztölcön, míg a második helyezett Almásfüzitő Csolnokon, a harmadik helyen álló Vértesi Erőmű pedig Naszályon kapott ki.

Eredmények: Atlasz Geodézia megyei I. osztály, 26. forduló: Tokod-Ács 5-3, Bábolna-Környe 1-0, Ete-Tardos 2-1, Bányász SE Sárisáp-Vértesszőlős 8-4, Lábatlan-Zsámbék 5-1, Komárom-Kecskéd 1-1, Nagyigmánd-Bana 3-0, Oroszlány-Esztergom 6-2. Az élmezőny: 1. Kecskéd 54 pont, 2. Bányász SE 52, 3. Ete 48, 4. Lábatlan 48.

Montana megye II. osztály, 26. forduló: Mocsa-Dunaszentmiklós 3-1, Gyermely-Szomor-Bokod 0-0, Kocs-Koppánymonostor 0-2, Sárisáp II.-Várgesztes 1-1, Tata-Süttő 2-0, Tát-TABAK Tokodaltáró 1-3, Vértessomló-Piliscsév 4-2, Nyergesújfalu-Ászár 6-3. Az élmezőny: 1. Tata 64 pont, 2. Tát 57, 3. Sárisáp II. 56.

Mészáros&Mészáros megyei III. osztály, Déli csoport, 26. forduló: Baj-Szákszend 1-3, Bakonysárkány-Réde 9-0, Felsőgalla-Bakonyszombathely 0-1, Kisigmánd-Csém 0-7, Súr-Kerékteleki 0-11, Dad-Kisbér 6-2, Tárkány-Kömlőd 6-1. Szabadnapos: Császár. Az élmezőny: 1. Bakonyszombathely 63 pont, 2. Felsőgalla 54, 3. Tárkány 52.

Tartalék, 26. forduló: Bakonysárkány II.-Réde II. 4-3, Dad II.-Kisbér II. 3-0, Tárkány II.-Kömlőd II. 2-2. Az élmezőny: 1. Bakonyszombathely II. 33 pont, 2. Császár II. 32, 3. Szákszend II. 31.

Északi csoport, 22. forduló: Héreg-Annavölgy 2-3, Hajdu Antal Ferences DSE Esztergom-Bajna 5-0, Csolnok-Almásfüzitő 4-3, Epöl-Máriahalom-Pilismarót 3-7, Szárliget-Szomód 1-1, Kesztölc-Vértestolna 1-5, Naszály-Vértesi Erőmű 2-1. Az élmezőny: 1. Vértestolna 59 pont, 2. Almásfüzitő 53, 3. Vértesi Erőmű 51.

Tartalék, 22. forduló: Csolnok II.-Almásfüzitő II. 8-1, Naszály II.-Vértesi Erőmű II. 2-3. Az élmezőny: 1. Almásfüzitő II. 37 pont, 2. Csolnok II. 35, 3. Vértestolna II. 34.

(x) pontazonosság esetén a több győzelem határozza meg a helyezések sorrendjét. Részletek a versenykiírásokban.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok