Kecskédi siker a kupában

2014. május. 01., 12:13   |    

Kecskédi siker a kupában

A címvédő Bányász SE Sárisáp kikapott a Kecskéd KSK csapatától, a megyei másodosztályú Tata pedig meglepetésre 3-1-re nyert az Oroszlány ellen a Magyar Kupa megyei selejtező sorozatának negyeddöntőjében.

A Magyar Kupa megyei selejtező sorozatát tavaly előtt, és az elmúlt évben is megnyerő Bányász SE Sárisáp csapata az idén nem tudja megismételni sikereit, ugyanis 3-2-re kikapott a negyeddöntőben a Kecskéd KSK legénységétől.

Várható volt, hogy a két csapat nagy meccset vív majd egymással, ugyanis a megyei első osztályú bajnokságban az ősszel és tavasszal is döntetlent értek el egymás ellen az együttesek, a nyári Szuperkupa döntőjében pedig az utolsó percekben szerzett gólokkal a kecskédiek 4-3-ra nyertek. A két gárda egyébként két évvel ezelőtt döntőt játszott egymással a Magyar Kupa megyei döntőjében, akkor a Bányász SE 2-0-ra bizonyult jobbnak.

Most, a szerda esti negyeddöntőben a Bányász szerzett vezetést a 2. percben, ám negyedórával később már a Kecskéd vezetett 2-1-re. A szünet után újabb gólt szereztek a kecskédiek, de erre már csak eggyel tudtak válaszolni a házigazdák.

A megyei másodosztályú Tata 3-1-re nyert az első vonalban szereplő Oroszlány ellen, a bajnokságban remeklő Esztergom magabiztosan nyert 3-0-ra a Tardos ellen.

Az Etei SE játék nélkül lépett tovább. Történt: a Bana jelezte, sérülések és a ballagások miatt más időpontban szeretne játszani, ám az eteiekkel együtt nem találtak alkalmas időpontot rá. Így a banaiak lemondták a mérkőzést...

A kiírásról tudni kell, hogy a továbbjutásról egy mérkőzés dönt, döntetlennél az alacsonyabb osztályú csapat lép a következő körbe. Az azonos osztályúak döntetlenjénél büntetőket rúgnak az együttesek.

Az NB II-es Tatabányának és az NB III-as Dorognak nem kell részt venni a selejtező sorozatban, a két együttes a következő idényben a főtáblán kap helyet.

Magyar Kupa, megyei selejtező, negyeddöntő Bányász SE (megye I)-Kecskéd (megye I.) 2-3 (1-2) Tatabánya, vezette: Juhász D. (Jurák F., Csongrádi Cs.). Bányász SE Sárisáp: Hanus - Bukovecz, Nagy R., Módi, Szalay (Szabacsi), Müller Z. (Bozsik G.), Hagymási D., Mészáros, Simon, Polyák (Kuti Horváth), Rába. Edző: Nagy Richárd. Kecskéd KSK: Sándor - Berki, Juhász, Gelbman, Kiss Zs. (Magyar), Tomayer Á. (Heilman), Ignácz, Szappanos (Kucsera), Babér (Karcagi G.), Pető, Tóth Á. (Tomayer R.) Edző: Linczmaier László. Gólszerző: Rába (2.), Simon (55.), illetve Kiss Zs. (15., 17.), Pető (50.).

Esztergom (megye I.)-Tardos (megye I.) 3-0 (1-0) Sárisáp, vezette: Kiss L. (Lovas A., ifj. Imrő J.). FC Esztergom: Sulyok (Galambka) - Faragó, Guzsik, Válent, Fürst (Csente), Bugjó (Karcagi R.), Krammer, Góman, Sándor, Frei (Koller), Dibusz (Farkas). Edző: Karcagi Pál. Tardosi FC: Sztanek - Szileszki, Balog, Csordás D., Zhorela T., Kindler, Lipóczky, Csapucha, Mészáros, Halmos, Iványi (Kovács M. -  Zhorela K.). Edző: Zhorela Krisztián. Gólszerző: Frei (18.), Dibusz (64.), Koller (71.).

Tata (megye II.)-Oroszlány (megye I.) 3-1 (1-1) Tata, vezette: Csejtei Cs. (Varga I., Kunstár P.). Tatai AC: Öreg - Velencei, Benkő, Csizmadia, Kun, Ferkó (Nagy T.), Szennai (Járfás), Bognár, Minárcsik (Janetka), Tóth L. (Gyöngyösi), Purgel. Edző: Chmelovics Attila. Oroszlányi SZE: Karasz - Szabó G., Kiss G. (Szász), Zsidó, Eck, Hideg, Földi, Berki, Simonka, Németh I., Bilisánczki. Edző: Juszkó József. Gólszerző: Minárcsik (36., 79.), Szennai (66.), illetve Földi (40.). Kiállítva: Simonka (92.).

Ete (megye I.)-Bana (megye I.) 3-0 - játék nélkül.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok