Ismét Németországba látogatott az U12 megyei csapat

2019. május. 13., 10:53   |    

Ismét Németországba látogatott az U12 megyei csapat

A Fritz Walter Alapítvány meghívására idén, májusban utazott el válogatott U12-es megyei csapatunk, hogy Németországban képviseltesse magát két nemzetközi tornán.

A labdarúgók Bábolnáról, Tárkányból, Vértessomlóról, Vértesszőlősről, Vértesi Erőműtől, az Ácsi Kinizsi SC-től és a Vulkán sportegyesületből utaztak Ferenczi Tamás Csaba ( Vulkán TSE edző) és Csongrádi Péter (Bábolnai SE edző) kíséretében a Rajna vidékére, Steinbach településre. A Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság is minden évben képviselteti magát a csereprogramon. Az idei évben a két edzőn kívül Khéner László megyei igazgató, Varga Zsuzsanna nemzetközi kapcsolattartó és Faragó Miklós tolmács vett részt a partnertalálkozón.

Május 3-án pénteken került megrendezésre a francia-német-magyar torna, melyen megyei játékosaink 7 csapattal mérték össze tudásukat. Mindenkinek nagy örömére a 3.helyezést hozhatta el a megyei válogatott. Másnap ismét egy német-magyar torna következett, ahol folytatódott a színvonalas játék és az ezért járó megérdemelt siker. A 2.helyért állhattak a csapat tagjai dobogóra, és hozhatták el a kupát és emlékérmeket. A programon tiszteletét tette Walter Desch a Rajnai Labdarúgó Szövetség elnöke is.

 

A tornák mellet a város látogatás, hajókázás és tradícionális ételek kóstolása sem maradhatott el. A torna után a delegáció megtekintette az 1. FC  Kaiserslautern- Unterhaching 4-0-s hazai győzelemmel véget érő  Bundesliga harmad osztályú mérkőzést a Fritz Walter Stadionban.

A Fritz Walter Alapítvány labdarúgó csapata és vezetői szeptemberben érkeznek hozzánk Magyarországra.

 

Gratulálunk az ifjú labdarúgóknak és edzőiknek!


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok