Gyászhír

2024. október. 11., 08:45   |    

Gyászhír

Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Tarcsai László 2024.10.08.-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

"Jakó élete szinte teljesen egybeforrt a tokodi labdarúgással. 1949.06. 02.-án született, a család második gyermekeként. 3 hónapos korában sajnos ő is bele esett az akkortájt Magyarországon végig söprő járványnak, a gyermekbénulásnak. Többszöri műtétek ellenére sem hoztak jobbra fordulást. Óvodát sajnos a betegsége végett nem látogathatta, de az általános iskolát 1955-ben megkezdte a Tokodi öreg iskolában, amely lakóhelyétől közel 1 km-re volt, és esőben, hóban naponta megtette. Majd a felső tagozat osztályát már közelebb a Béke utcai új iskolában fejezte be 1963-ban. Majd az iskola elvégzése után a helyi TSZ-ben helyezkedett el és itt végezte el a hegesztői tanfolyamot és dolgozott 1991-ig a nyugdíjazásig. Már az 1960-as években a futballpálya lelátóján töltötte idejét, és figyelte fájó szívvel a kedvenc játékát, a labdarúgást, ahogy egészséges társai rúgják a labdát. Majd elérkezett 1973 és meg alakult a Tokodi "aranykalász" TSZ csapata, akinek nagyon megörült mivel ő is ott dolgozott, és nagyja része a futballistáknak is itt dolgozott, így aztán közvetlen közelről ismerte mindannyiukat és vasárnaponként szurkolhatott, most már talán az igazi csapatnak. 1976-ban elérkezett az egyik legnagyobb örömére Szabó Nándi bácsi, megkérdezte Tőle, hogy nem e volna kedve elvállalni a csapat intézői tevékenységét, megkérdezte miből áll és Nándi bácsi elmagyarázta és ő erre igent mondott. Majd beajánlotta a csapat elnökének Pánczél Misi bácsinak, aki nagy szeretettel fogadta. Nagyon sok játékossal töltött időt kint a pályán, szintén remek edzőkkel dolgozott és ült kint a kispadon. Legtöbb időt Schalk Károllyal töltötték együtt, 25 évet. Valamint Kerekes Gáborral, akivel 35 évet töltött el mint elnök. Laci volt aki intézte a csapat igazolásait, ő tartotta a szövetséggel a kapcsolatot, vasárnaponkénti játékvezetők és vendégek fogadását, valamint a jegyzőkönyv kitöltését."

Laci mindenki Jakója közel 50 éven át segítette a Tokodi labdarúgás fennmaradását. Ez idő alatt rengeteg játékossal, vezetővel, szurkolóval kötött életre szóló barátságot, tegnap óta a sok égi cimborával újra együtt szurkolhat, sajnos most már csak odafentről . 
Nyugodj békében! 
 
 
 

További hírek

Bajnokság
Játékmester /Pedagógus továbbképzés/
Bajnokság
Ülésezett az elnökség

2024-10-04 15:28:03

Ülésezett az elnökség

Bajnokság
Tata nyerte a hétvégi rangadót

2024-09-30 14:47:55

Tata nyerte a hétvégi rangadót

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok