Grassroots-workshop: a klubok szerepe a helyi közösség életében

2024. május. 02., 08:42   |    

Grassroots-workshop: a klubok szerepe a helyi közösség életében

Április 25-én a Társadalmi felelősségvállalásról szóló workshopot rendeztek az MLSZ Székházban. A félévenként sorra kerülő konferencián ezúttal 80-nál is többen vettek részt.

A teltházas eseményen NB I-es, NB II-es, NB III-as és amatőr egyesületek klubvezetői és edzői vettek részt. Olyan témakörök kerültek napirendre, mint például a gyermekvédelem vagy a klubok közösségi aktivitása. Az előadássorozat első vendégelőadója Bácskai Tünde, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kiemelt főreferense volt, majd Molnár István Jenő Ph.D., a BEVE alelnöke, Vatai Attila, a Budapest Honvéd FC - Magyar Futball Akadémia régióvezetője, Szekeres Lajos, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője, Bimbó Lajos a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia kommunikációs vezetője, illetve Gáncsos András az MLSZ Grassroots Osztályának vezetője adott elő.

- A grassroots filozófiájának négy alappillére van: a labdarúgás mint amatőr sport, a labdarúgás mint játék, a labdarúgás mint közösség és mint nevelési eszköz – mondta az mlsz.hu-nak Gáncsos András. - Hisszük azt, hogy a futball olyan környezetet teremt, melynek hatására összetartó közösség alakul ki. Európa-szerte több olyan példamutató klub van, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmi felelősségvállalásra, és közösen próbálják építeni a helyi közösségeket. A workshopra olyan előadókat hívtunk meg, akik jól ismerik a mai fiatal generációt, illetve az online világ térnyerésének veszélyeit. A program során szóba került az is, hogy miként kell megszólítani a mai fiatalságot, s hogy a klubon belül hogyan lehet elkerülni az online tér negatív hatásait. A korábbi workshopokon már bemutattuk a Fradi, a Debrecen és a Rapid Wien példaértékű társadalmi felelősségvállalását. Ezúttal a Budapest Honvéd, illetve a Békéscsaba képviselői prezentálták saját klubjuk társadalmi törekvéseit, valamint ez alkalommal a saját előadásomban az Athletic Bilbao példája is előkerült.


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok