Grassroots klub bemutatása

2020. június. 19., 08:49   |    

Grassroots klub bemutatása

8.rész Császári SE

Sport, játék, közösségformálás – ezt jelenti nekünk a foci. Komárom-Esztergom megye településeinek majd 70%-ban foglalkoznak labdarúgással. A sportszervezetek működtetése, fenntartása azonban áldozatos munkával jár. Az infrastrukturális fejlesztések, a képzési, versenyeztetési lehetőségek moderálása egységesen alkotják a klubok feladatköreit. Szerencsések vagyunk, hogy megyénkben több példaértékű egyesület is működik, melyek hozzájárulnak a fiatalok, felnőttek és öregfiúk mindennapi sporttevékenységeihez, kikapcsolódásához.

 

De hogyan is épül fel egy ilyen szervezet? Kik és milyen eszközökkel járulnak hozzá a megyei labdarúgás életéhez?

Vincze Árpádot kérdeztük szervezetük működéséről.

Kis település, sok labdarúgó

Községünk lakossága majdnem 2000 fő és jelenleg 130 igazolt labdarúgónk van. Ez a számot az utóbbi évek szakmai munkáinak és sikereinek köszönhetően értük el, melyre nagyon büszkék vagyunk. A legfiatalabbak 5 éves kortól már megismerkedhetnek a legnépszerűbb csapatsporttal az egyesületünknél, illetve rangidős játékosunk pedig augusztusban lesz 51 éves. 

Tervek, célok

Fennállásunk óta az elmúlt pár év volt a legsikeresebb. Felnőtt csapatunk Megyei kupa döntőt játszhatott, majd megnyerve a harmadosztályt , második éve már az eggyel magasabb osztályban lépünk pályára hétről hétre. Az egyéni sikerek sem maradtak el, két játékosunk is gólkirályi címet nyert az elmúlt szezonokban, illetve több fiatal labdarúgónk is kipróbálhatta magát az NB-s utánpótlás bajnokságban. Hosszú távú terveink között szerepel az egyesület stabilizálása a második vonalban,valamint a folyamatos utánpótlásbázis fejlesztése, hogy mindezt többségében helyi labdarúgókkal tudjuk megoldani. Jelenleg a harmadosztályban szereplő 2. csapatunkon kívül mindegyik korosztályban túlnyomó többségben császári lakosú játékosok szerepelnek. Ennek segítségével értük el, hogy a környék egyik legnagyobb szurkolótáborával rendelkezünk, akik a távolabbi utakra is tömegesen kísérik el játékosainkat. A helyi labdarúgók csak a sport és a közösség miatt járnak edzésre és mérkőzésre.

TAO források

Az elmúlt 3 évben próbáltuk behozni lemaradásunkat a környező településekkel szemben a Tao támogatások összegyűjtésével. Jelenleg épül az új, minden igényt és előírást kielégítő öltöző, szezonkezdetre szurkolóink birtokba vehetik az új fedett lelátónkat és jövőbeli terveink között szerepel a sportpályánk felújítása, valamint edzés szintű világítás kiépítése. Utánpótlás csapatainknak minden korosztályban egységes megjelenést tudunk biztosítani a források segítségével. Új melegítőket, mezeket kaptak a gyerekek, illetve különböző sportfelszereléseket. 

Edzéseinkhez minden eszközt be tudunk szerezni amellyel a képzett edzőink kellőképpen fel tudják készíteni őket. 

Milyen a kapcsolat egyéb intézményekkel?

Tavalyi évben új vezető lett mind az óvoda, mind az iskola élén. Nagyon rövid idő alatt sikerült egyezségre jutnunk, szerencsére maximálisan együtt tudunk működni, segítve a közös munkát és a gyermekek fejlődését a sportban. 

Az iskolai sportpálya falu központú elhelyezkedése miatt a kisebbek edzését ott, vagy az iskolai tornateremben tartjuk.

 

További sportsikerekben gazdag munkát kívánunk!

 


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok