Grassroots klub bemutatása

2020. június. 12., 12:59   |    

Grassroots klub bemutatása

7.rész Csolnoki SZSE

Sport, játék, közösségformálás – ezt jelenti nekünk a foci. Komárom-Esztergom megye településeinek majd 70%-ban foglalkoznak labdarúgással. A sportszervezetek működtetése, fenntartása azonban áldozatos munkával jár. Az infrastrukturális fejlesztések, a képzési, versenyeztetési lehetőségek moderálása egységesen alkotják a klubok feladatköreit. Szerencsések vagyunk, hogy megyénkben több példaértékű egyesület is működik, melyek hozzájárulnak a fiatalok, felnőttek és öregfiúk mindennapi sporttevékenységeihez, kikapcsolódásához.

 

De hogyan is épül fel egy ilyen szervezet? Kik és milyen eszközökkel járulnak hozzá a megyei labdarúgás életéhez?

 

Kovács Bencét, az egyesület szövetségi képviselőjét kérdeztük szervezetük működéséről.

1. Sportfejlesztési programunk alappillérei:

1. A labdarúgás tömegbázisának szélesítése iskolai tornák szervezésével, a mindennapi sport bevezetésének támogatásával, teremlabdarúgó tornák szervezésével.

2. Az adott korosztályok (U7, U9, U11, U13, U19) megtartása, létszámuk növelése, és esetleges új korosztályok bevezetése.

3. Oktatási, nevelési intézményekkel, civil szervezetekkel és önkormányzattal történő együttműködés fenntartása és erősítése.

4. Utánpótlás nevelés erősítése, csapatok szervezése és versenyeztetése.

5. A labdarúgás megszerettetése a gyermekekkel.

6. Minden gyermek számára elérhetővé tegyük a labdarúgást.

2. Kis település és labdarúgói

Jelenleg közel 110 fő igazolt labdarúgóval rendelkezünk minden korosztályunkat tekintve, azonban, ha figyelembe vesszük, hogy Csolnokon kb. 3200 fő a lélekszám, akkor van hova fejlődnünk még, így célunk, hogy minél több gyermekkel megszerettessük a labdarúgást, és igazolt játékosává váljon Egyesületünknek.

3. Eredményes évek

Az utóbbi években szerencsére nagyon gördülékenyen működnek a dolgok az egyesületnél. Minden korosztályunkban sok játékossal rendelkezünk, de külön öröm, hogy a legkisebbeknél egyre több aprólábú vesz részt az edzéseken. A tavalyi szezon egyesületünk fennállásának talán legjobb éve volt, hiszen az ifistákon felül a felnőttek is bajnokságot nyertek, így méltán lehetünk büszkék a csapatokra. Az idei évben már a megyei II. osztályban szerepelt felnőtt csapatunk, ahol nagyszerűen helyt álltak. Továbbra is célunk a rendkívül jó csapatszellem megtartása, az ifisták beépítése a felnőtt csapatba és egy ütőképes csapat látványa a pályán, bajnoki osztálytól függetlenül.

4. Pályázati források

A TAO pályázati lehetőség fontos alapja az Egyesületünk fejlődésének, beszéljünk utánpótlás-nevelésről, tárgyi eszközök beszerzéséről vagy infrastruktúra fejlesztésről.  Kiemelt célkitűzés volt, hogy a gyermekek fejlődését szolgáló edzéseszközök mind-mind rendelkezésre álljanak, illetve a tornákon, mérkőzéséken egy „jól festő” csapat képét mutassuk, tehát a mérkőzés felszerelésekre is nagy hangsúlyt fektettünk.  A TAO pályázatnak köszönhetően sikerült beszereznünk új kis padokat és pályavonalazó kocsit is.

5. Intézményi kapcsolatok

Szoros és sikeres együttműködéssel jellemezhetjük az óvodával és az iskolával való kapcsolatunkat. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az említett intézményekkel, és igyekszünk már kisebb korban, minél több gyermeket beintegrálni a csolnoki futball életbe, hogy egy folytonos utat építsünk ki az ovis korosztálytól a felnőtt korosztályig.

 

Összefoglalva, célunk egy olyan klub kialakítása és fenntartása, ahol minél több gyermek rúgja a bőrt hétről hétre. Fontos, hogy ezek a gyermekek nemcsak a megfelelő tárgyi eszközökkel rendelkezzenek, hanem felkészült edzők is foglalkozzanak velük. Igyekszünk továbbra is minden pályázati lehetőséget kihasználni, hogy a fejlődés továbbra is töretlen maradjon.

 

További sportsikerekben gazdag munkát kívánunk!

 


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok