Grassroots klub bemutatása

2020. június. 11., 08:17   |    

Grassroots klub bemutatása

6.rész Szomódi SE

Sport, játék, közösségformálás – ezt jelenti nekünk a foci. Komárom-Esztergom megye településeinek majd 70%-ban foglalkoznak labdarúgással. A sportszervezetek működtetése, fenntartása azonban áldozatos munkával jár. Az infrastrukturális fejlesztések, a képzési, versenyeztetési lehetőségek moderálása egységesen alkotják a klubok feladatköreit. Szerencsések vagyunk, hogy megyénkben több példaértékű egyesület is működik, melyek hozzájárulnak a fiatalok, felnőttek és öregfiúk mindennapi sporttevékenységeihez, kikapcsolódásához.

 

De hogyan is épül fel egy ilyen szervezet? Kik és milyen eszközökkel járulnak hozzá a megyei labdarúgás életéhez?

 

Fail Tamást kérdeztük a Szomódi SE felépüléséről, céljairól.

Az egyesület rövid és hosszú távú céljai

Egyesületünk célkitűzése négy alappillérre épül:

•             Sportolás:           A szomódi és Szomód környéki embereknek sportolási lehetőség biztosítása, szervezett és kulturált kereteken belül

•             Nevelés:              A fiatal nemzedék mozgásra, sportra és az ahhoz kapcsolódó felelősségvállalásra való nevelése

•             Fejlődés:             Folyamatos törekvés az egyesület által biztosított szolgáltatások minőségének javítására

•             Közösség:           „Közös munka, közös szórakozás” – folyamatos törekvés a sportegyesületi tagok minél nagyobb arányú bevonására az egyesületi életbe

 

Vezetőségünk 2015 február óta – kisebb személyi változásokkal – a jelenlegi összetételében működik. Alapelvként kezeljük, hogy az egyesület érdekében végzett munkát, társadalmi megbízás keretei között végezzük.

 

Eredményeink az elmúlt két (öt) évben

Akár az elmúlt két évet, akár a jelenlegi vezetőség megalakulása óta eltelt időt vesszük alapul, az elért eredményeink közül az alábbiakat tekintjük a legfontosabbnak:

•             Tenni akaró, megbízható személyi összetétel megteremtése vezetőségi és szakmai téren,

•             Stabil pénzügyi háttér megteremtése, törekvés az önfenntartásra,

•             Átlátható, nyomon követhető működés,

•             Jelentős infrastrukturális és tárgyi eszköz fejlesztések (a teljesség igénye nélkül: élőfüves pálya felújítása, locsolórendszer, műfüves pálya, labdafogóhálók, pályaelválasztó korlát, kispadok, szertárépület, kerítés, telepített- és mobilkapuk, valamint számos edzés és mérkőzés felszerelés, segédeszköz)

•             Egyesület igazolt sportolói létszámának jelentős emelkedése (óvodás kortól öregfiúkig kb. 120-140 fő rendszeres részvétele foglalkozásainkon)

Szakmai téren fontos eredménynek tartjuk:

•             Minden korosztályos és felnőtt csapatunknál megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező edző, valamint legalább egy segédedző dolgozik

•             Bozsik korosztályos csapataink rendszeresen szép eredményeket érnek el a különböző tornákon, kupákon

•             U14-es csapatunk - megalakulását követő évében, a bajnokság egyik legfiatalabb csapataként – a bajnoki tabella első helyén állt a bajnokság félbeszakadásakor, veretlenül őszi bajnok lett

•             Öregfiúk csapatunk a tavalyi évben dobogón végzett, míg az idei bajnokságban - csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően – másodikként maradt le az őszi bajnoki címről.

Tervek a jövőre nézve

A fent taglalt céljaink mellett, szeretnénk folyamatosságot biztosítani az utánpótlásban, azaz minden játékosnak megfelelő korosztályú csapatot indítani, ezáltal felnőtt korukig megtartani az utánpótlásunkban nevelkedő gyerekeket.

TAO források igénybevétele

Eddig sem tettük, ezután sem tervezzük személyi jellegű TAO források igénybevételét.

Ugyanakkor, igen fontos pillére a fejlődésünknek és a működésünknek az utánpótlásra, a tárgyi eszközökre, az infrastruktúra fejlesztésekre és fenntartásra fordítható TAO támogatás.

Az előző időszakban egyaránt prioritásként tekintettünk az infrastrukturális fejlesztésekre, valamint az utánpótlás képzéshez szükséges felszerelések beszerzésére, hiszen mindegyik területen jelentős elmaradásaink voltak. Mostanra viszont előtérbe került az utánpótlás felszerelések folyamatos biztosítása, valamint az elkészült infrastruktúra szakszerű fenntartása.

Intézményi kapcsolatok

Az előző években sikeresen alakítottunk ki együttműködési kapcsolatot a helyi és környékbeli (jellemzően tatai) óvodákkal és iskolákkal. Ezekben az intézményekben rendszeresen vagy alkalmi jelleggel tartunk ovifocit vagy toborzó bemutató edzéseket. Ezen az úton tovább haladva szeretnénk erősíteni, szorosabbra fűzni az együttműködéseinket az intézményekkel.

Fentieken túl munkánk elismeréseként, örömmel tekintünk a megyei Labdarúgó Szövetséggel, az Önkormányzattal, a helyi civil szervezetekkel való kapcsolatainkra, valamint arra, hogy egyesületünkben az igazolt labdarúgók közel fele a környező településekről választott bennünket.

Célunk, hogy továbbra is egy olyan egyesületet működtessünk, ahol az amatőr sport hosszú távon, stabilan fenntartható kulturált körülmények között a sportág szerelmeseinek számára, legyen az játékos, szülő, edző, támogató, vagy bármelyikünk az egyesületért tevők közül.

 

További sportsikerekben gazdag munkát kívánunk!


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok