Grassroots klub bemutatása

2020. május. 26., 09:56   |    

Grassroots klub bemutatása

4.rész Csémi SE

Sport, játék, közösségformálás – ezt jelenti nekünk a foci. Komárom-Esztergom megye településeinek majd 70%-ban foglalkoznak labdarúgással. A sportszervezetek működtetése, fenntartása azonban áldozatos munkával jár. Az infrastrukturális fejlesztések, a képzési, versenyeztetési lehetőségek moderálása egységesen alkotják a klubok feladatköreit. Szerencsések vagyunk, hogy megyénkben több példaértékű egyesület is működik, melyek hozzájárulnak a fiatalok, felnőttek és öregfiúk mindennapi sporttevékenységeihez, kikapcsolódásához.

De hogyan is épül fel egy ilyen szervezet? Kik és milyen eszközökkel járulnak hozzá a megyei labdarúgás életéhez?

Szabó Csabát a Csémi SE elnökét kérdeztük egyesületük kialakulásáról, fennállásáról.

Az egyesület története

A Csémi Sportegyesület Csém község egyetlen civil szervezete. A falu lakossága 440 fő. A településen nagy hagyományai vannak a sportnak, 1952 alakult az egyesület jogelődje. A csémi labdarúgócsapat 1969 óta minden évben benevezett a megyei labdarúgó bajnokságokba. 1982-től 1999-ig a megyei első osztályban, jelenleg a megyei III. osztályban szerepel. A sporttelepet a Komáromi Állami Gazdaság építette az 1980-as évek elején. Két nagy méretű füves pálya, kiépített locsolórendszer, megfelelően felszerelt öltözőépület, zárt létesítmény fogadja a sportolni vágyókat. 

A labdarúgók és a bajnokság

Az utóbbi három szezont tekintve minden évben sikerült  előrébb lépnünk, a 2019/20-as évad lezárásakor a második helyen állt a felnőtt csapat. Három év alatt  az igazolt játékosok számát megdupláztuk, közel 60 játékosunk lépett pályára a különböző korosztályokban. Célunk, hogy ez a szám 70-75 körül stabilizálódjon. A sportolói létszám egyharmad-kétharmad arányban oszlik meg a csémiek és a környékbeli településekről érkezők között. A helyi fiatalok illetve a komáromi gyermekotthonban élő, sportolni vágyó gyermekek a más településekről érkezők együtt jelentik az egyesület jövőjét. Szívesen fogadunk be nehéz sorsú fiatalokat vagy olyanokat, akiket más egyesületektől eltanácsoltak bízva abban, hogy egy kisebb, de sokkal nyitottabb közösségben ők is megtalálják számításaikat. Jelenleg a felnőtt csapat mellett egy U19-es csapatot és egy Bozsik U7-es korosztályt is versenyeztetünk. A következő szezontól szeretnénk U14-es csapatot is indítani. Igazolt sportolóink közül 18-an élnek Csémen, lehetőséget biztosítunk minden korosztály számára a sportoláshoz. Egy olyan közösséget szeretnénk kialakítani, ahol a mottónk megvalósul:  „A mozgás öröm.”

A TAO felhasználása

Az MLSZ infrastruktúra beruházás pályázatának keretében2018-ban 100 méter labdafogó hálót szereltünk fel a kapuk mögé illetve új kispadokat telepítettünk. Szintén 2018-ban sikerült a sportöltöző külső nyílászáróit kicserélni. Az idei TAO pályázatunkban kisbuszra, fűnyíró traktorra, laptopra, utánpótlás sportszerekre pályáztunk, vannak eszközök amiket már sikerült is beszereznünk. A következő évi TAO pályázatunkban a sportöltöző felújítása fűtéskorszerűsítés, belső nyílászárók cseréje, vizesblokk felújítása, festés, hidegburkolatok cseréje, külső hőszigetelés szerepel. Az egyesület az utóbbi három évben összesen 37 millió forint értékben adott be pályázatokat, amik kivétel nélkül pozitív elbírálásban részesültek. Csém Község Önkormányzata adja azt a hátteret, amivel a labdarúgócsapat eredményesen tud szerepelni. Szeretnénk megköszönni Csém Község Önkormányzatának és Dián Erzsébet Polgármester Asszonynak a támogatást a működéshez az idei illetve a jövő évben megvalósuló fejlesztésekhez és mindenkinek aki segítette az egyesület munkáját.

További sportsikerekben gazdag munkát kívánunk!


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok