Grassroots klub bemutatása

2020. május. 08., 17:05   |    

Grassroots klub bemutatása

1.rész Bakonysárkányi SE

Szervezettség, Tervezettség, Felkészültség

Sport, játék, közösségformálás – ezt jelenti nekünk a foci. Komárom-Esztergom megye településeinek majd 70%-ban foglalkoznak labdarúgással. A sportszervezetek működtetése, fenntartása azonban áldozatos munkával jár. Az infrastrukturális fejlesztések, a képzési, versenyeztetési lehetőségek moderálása egységesen alkotják a klubok feladatköreit. Szerencsések vagyunk, hogy megyénkben több példaértékű egyesület is működik, melyek hozzájárulnak a fiatalok, felnőttek és öregfiúk mindennapi sporttevékenységeihez, kikapcsolódásához.

 

De hogyan is épül fel egy ilyen szervezet? Kik és milyen eszközökkel járulnak hozzá a megyei labdarúgás életéhez?

 

Dr. Ferenczi Gábort a Bakonysárkányi SE elnökét kérdeztük erről.

Az egyesület kialakulása

Bakonysárkány 900 fős község a megye dél-nyugati részén. Ebből közel 200 fő igazolt labdarúgó.

2010-ben alapítottuk a jelenlegi egyesületünket. Visszahívtuk az időközben eligazolt helyi játékosokat, új labdarúgókat igazoltunk és újra elindultunk az MLSZ bajnokságban, egy felnőtt csapattal, valamint a Bozsik korosztályok legkisebb csapataival. Az évek folyamán fokozatosan építettük ki az utánpótlásunkat, beépítve a korosztályok játékosait a felnőtt csapatunkba. Egy játékosunk a Videoton utánpótlásában játszik, egy női játékosunkat pedig a Ferencváros szeretné leigazolni.

Milyen a kapcsolat a területen működő intézményekkel?

A helyi Önkormányzat lehetőségeihez mérten támogatja az egyesületet. A helyi iskolával és óvodával nagyon jó a kapcsolatunk, a helyi gyerekek 70% az egyesületben focizik.

Milyen szakemberekkel dolgozik együtt az egyesület?

Egyesületünk edzője a tavalyi évben lett az iskola testnevelés tanára, a másik edzőnk is pedagógus végzettséggel rendelkezik.

Fontos a megfelelő végzettségű, és hozzáállású sportszakemberek biztosítása, jelenlegi „keretünk” 5fő – 2fő MLSZ grassroots C, 1fő MLSZ D, 2fő sportolói múlt.

U7-U9-U11-Női U15-Női U19 korosztályok vezetője Baloghné Szalai Szandra.

U13-U14-U16-U19 és a Felnőtt csapaté Balogh István.

Azzal, hogy egy vezetőedző irányítása alatt vannak a 13 évestől a 19 éves korig a gyerekek, könnyebben megoldható, hogy a gyerekek a fejlődési ütemüknek  megfelelő korosztályokba legyenek irányítva. Előny továbbá, hogy ugyanabban a játékrendszerben és felállásban, illetve játékstílusban tudnak készülni a játékosok és a csapatok. Utánpótlás csapataink mérkőzésein ez mára látszik.

Mire használja az egyesület a TAO forrásokat?

2011-ben Khéner László megyei MLSZ igazgató úr hívta fel a figyelmünket a TAO pályázati forrásra, amivel az működésünk anyagi lehetőségét is meg tudtuk teremteni. 2012 őszén országosan elsőként számoltunk el a TAO pályázattal, melyet egy ünnepség keretében Bánki Erik és Bardóczy Gábor Úr egy oklevél átadásával ismert el. 2012 októberében elkezdődött az új sportpálya építése kezdődött LEADER pályázati forrásból. Az MLSZ pályaépítési program keretében 2015 szeptemberében 20x40 műfüves pálya épült az iskola mellett. 2016 tavaszán kezdődött el a sportöltöző építése, mely két ütemben épülve 2018-ra készült el.

Mivel az újraindításkor tulajdonképpen infrastrukturális háttér nélkül kezdtük meg a munkát, elsődleges célunk ennek kiépítése volt. Nagyrészt elkészültek a beruházások az MLSZ szabályzatainak mindenben megfelelünk, továbbra is tervezünk azért fejlesztéseket, de most már nagyobb figyelem fordíthatunk a szakmai munkára és a fejlődésre.

2011-2019-ig terjedő időszakban 92.665.000 forintot fordítottunk fejlesztésekre a településen.

Mik a tervek a jövőre nézve?

A széles utánpótlás bázisnak hála bizakodva készülhetünk az újabb szezonokra. Reméljük, hamarosan sikereket tudunk elérni a bajnokságokban, de annak is nagyon örülnénk, ha egy-egy kiemelkedő játékosunk kipróbálhatná magát magasabb szinten is. A létesítményeinket is tovább szeretnénk fejleszteni, hogy megfeleljünk a követelményeknek.

          Infrastruktúra:

          Öltöző bővítése – tetőtér beépítés, közösségi tér kialakítása

          Sporttelep – Családok bevonása, játszótér

          Pálya – edzésvilágítás kialakítás, parkolók, parkosítás, pályatest karbantartása, javítása.

          Egyesület

          Utánpótlás további bővítése

          Ifi játékosok beépítése a felnőtt csapatba, tehetséges játékosok feljebb adása

                        Helyi fiatalokból edzők képzése

 

 

További sportsikerekben gazdag munkát kívánunk!

 


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok