Évzárót tartott a szövetség

2017. december. 16., 08:35   |    

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Dr. Kancz Csaba, az igazgatóság társadalmi elnöke beszédében elmondta, hogy a megyei labdarúgás jó évet zárt. A megyei első osztály magasabb létszámmal indult, mint az előző szezonban, ám sajnos idén is volt visszalépő, ennek ellenére pozitívnak látja a fejlődést. Kiemelte azt is, hogy infrastruktúrában rengeteget fejlődött a megyénk, országos szinten is kiemelkedő, amit közös munkával elértünk. Az elnök említést tett arra vonatkozóan is, hogy a sportorvoslásban várhatóan pozitív változások állnak be a jövőben.

 

Khéner László, a megyei igazgatóság igazgatója hangsúlyozta, hogy a megye labdarúgásában 2017-ben is több területen  történt előrelépés. Kiemelte, hogy a infrastruktúra fejlesztésében nagyot lépett előre megyénk az elmúlt 6 évben. Az MLSZ Spottelep Felújítási Program keretein belül 31 pálya épült meg szűkebb hazánkban. A Magyar Labdarúgó Szövetség továbbra is átvállalja az amatőr sportszervezetek különböző díjainak (játékvezetői, nevezési, tagdíj versenyengedély stb.) 90%-át, ami nagy segítséget jelent az amatőr kluboknak. Az ősszel kiírt Telephely felújítási pályázatban 12 megyei egyesület kapott 74, 9 Millió Forint támogatást fejlesztésre, melynek 70%-át a Magyar Labdarúgó Szövetség finanszírozza. Főleg labdafogó hálót, új kispadot, lelátót, villanyvilágítást építenek ebből a támogatásból.  Ez mellett 24 sportegyesület kapott teqball asztalt, melynek költségeinek 90%-át szintén az MLSZ finanszírozta.  Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy a TAO-elszámolásokkal több klub hadilábon áll, és adott esetben büntetést is kaphatnak, ha nem tudnak elszámolni a pályázati pénzekkel.

Több pozitívum is jellemezte viszont az esztendőt, nőtt az igazolt játékosok száma, kevesebb volt a fegyelmi határozat, nagyot lépett előre az elmaradtabb bakonyaljai régió is. Az MLSZ központi programjaiban sikeresek vagyunk, hiszen a Bozsik egyesületi és intézményi programban is évről évre javuló tendenciát mutatunk, a Fair Play Középiskolai labdarúgó kupában pedig országos szinten is előkelő helyen áll megyénk.Fejlődésként a női labdarúgásban való potenciált emelte ki Khéner László.  Szó esett még az amatőr sportvezetők képzéséről, ahol az igazgató elmondta, hogy az év elején indul a képzés.  Végül köszönetet mondott a megyei klubvezetőknek az egész éves munkájukért.

 

 Tóth Attila, a versenybizottság elnöke örömét fejezte ki, hogy szinte napi kapcsolatban áll a szövetség a csapatokkal, és ezért sokkal kevesebb hibát vétenek a csapatok, jelesül olyan történt, ami évek óta nem, azaz nem volt olyan mérkőzés, ami a zöld asztal mellett dőlt volna el.

 

Csák Albert, grassroots koordinátor rövid beszédében az IFA rendszerről fejtette ki véleményét.  A  fejlesztésnek köszönhetően meggyorsultak a mérkőzésmódosítások is, hiszen egyszerűbb időpontot módosítani a rendszeren keresztül. Szó esett még a futballedzők  képzéséről, amiben megyénk még elmaradásokat mutat, de ez országos probléma. Még mindig kevés a szakképzett edző, így a koordinátor kéri a klubvezetőket, hogy megfelelő edzőjelölteket küldjenek a tanfolyamokra.  Ahogy a játékvezetők száma is, de hamarosan indul az új képzés is mindkét pozícióra.

 

Végezetül pedig Baranya István a szakmai bizottság elnöke vette át a szót.

Ő megköszönte a munkát minden kollégának és minden csapatnak, valamit gratulált a megyeválogatott szerepléséhez. Azonban kissé kritikusan fogalmazott, amikor a szakmai fejlődésről beszélt.

A megnyitókat követően vacsora, és kötetlen beszélgetés várta a meghívottakat.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Fociztak a megyei játékvezetők

2017-12-15 09:51:51

Fociztak a megyei játékvezetők

Összecsaptak a régiók.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok