Évet értékelt a szövetség

2018. január. 18., 14:32   |    

Évet értékelt a szövetség

Khéner László és Kancz Csaba sajtótájékoztató keretében zárta le a 2017-es eszentendőt

Évértékelőt tartott az MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatósága. Dr. Kancz Csaba, az igazgatóság társadalmi elnöke beszédét azzal kezdte, hogy ismét egy sikeres évet hagytunk magunk mögött. - Fontos, hogy az MLSZ pályázati rendszere tovább működik, ami a klubok számára a legjobb hír, hiszen ezzel rendkívül sok fejlesztés várhat rájuk. Ami újdonság volt a 2017-es évben, az a Teqball asztal, ami egy magyar találmány. Alkalmas a technikai tudás fejlesztésére, így ezért is örülünk, hogy 25 darab asztal került a megyénkbe - folytatta. Volt a 2017-es évben is telephely-korszerűsítési pályázat, ez rendkívül fontos számunkra.

Ami örömteli, hogy az országos stadion építések mellett a megyei kiscsapatok is fejlődhetnek. Akár labdafogó háló, akár a világítás, vagy akár a gyep korszerűsítése is nagy segítség lehet számukra. Erre szerencsére több eset volt a megyénkben. Az előző esztendőben összesen 52 klub kapott közel 712 millió forintot infrastruktúra  fejlesztésre. Abban bízunk, hogy idén is tovább tudnak folytatódni - folytatta. Ami személyes szívügyünk az igazgató  úrral, az a pályaépítés. Országos viszonylatban - annak ellenére, hogy kis megye vagyunk - büszkék lehetünk a megyei fejlesztésekre. 2017-ben tíz darab új műfüves pálya épült meg, így tovább bővült a pályák ellátottsága. Itt néha 30-40 év lemaradását kell behoznunk, hiszen több pálya szűnt meg sajnos ezeken a helyeken.  Ezt követően Khéner László, a megyei igazgató vette át a szót: - Az MLSZ kiemelt célja az amatőr labdarúgás fejlesztése. Az elmúlt öt évben közel ötmilliárd forint érkezett a településekre, amely a fejlesztésekre, gyerekekre és nem pedig a felnőtt játékosok fizetésére lett elköltve. Az elmúlt években az MLSZ átvállalja a befizetendő díjak 90 százalékát, amely nagy segítség az amatőr egyesületeknek. Fontos kihangsúlyozni, hogy az MLSZ önmagában kevés ehhez, kellenek a klubok és az önkormányzatok is, hiszen ők adják az önrészt - kezdte. 2017-ben 1,1 milliárd forint érkezett a megyénkbe. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek az összegek közvetlenül a megyei sportszervezetekhez kerültek, ők rendelkeznek ezekkel a támogatási összegekkel,  többek között tárgyi eszközökre, utánpótlás-nevelésre és személyi jellegű ráfordításokra fordíthatják. Tömegesítés terén is érintünk el sikereket 2017-ben, a Bozsik-intézmények sokszorosára nőttek, ezzel természetesen a játékosok száma is. A Fair Play Cup-ban is évről évre emelkedik a programban szereplő középiskolások száma. 

Sportszakemberek képzése terén van hová fejlődnünk, január 31-én pedig új tanfolyamot indítunk az amatőr sportvezetőknek. Az edzőképzés is tovább folytatódik, minden segítséget szeretnénk megadni, hogy továbbképezzék magukat a szakemberek.


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Bajnoki cím után komáromi kupasiker

2018-06-21 11:27:10

Bajnoki cím után komáromi kupasiker

Az NB III.-ba frissen feljutott Komárom VSE győzelmével ért véget a második alkalommal kiírt Megyei Kupa.

Bajnokság
Feljutott a harmadosztályba a Komárom

2018-06-17 19:44:06

Feljutott a harmadosztályba a Komárom

A hazai után az idegenbeli meccsen is győzni tudott Bozsik Péter csapata.

Bajnokság
Németországban a fiatalok

2018-06-15 16:57:32

Németországban a fiatalok

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok