Élvonalba jutottak a Dorogi Diófa SE női labdarúgói

2014. június. 09., 07:22   |    

Élvonalba jutottak a Dorogi Diófa SE női labdarúgói

A Dorogi Diófa SE női labdarúgói az osztályozó második mérkőzésén is nyertek a Zalaegerszegi TE ellen, így kettős győzelemmel jutottak az NB I-be.

Labdarúgó NB II., női, osztályozó az NB I-ért, 2. mérkőzés

Dorog-Zalaegerszeg 5-2 (2-1) Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, vezette: Urbán E. (Baghy Cs., Vad A.). Dorogi Diófa SE: Farkas K. - Nagy D. (Tari, 83.), Papp P., Csepregi Gabriella, Tenczel (Cseh, 87.) - Koch, Gőbölös, Pintér, Nagy Á. - Várkonyi, Andrusková (Bárczi, 83.). Vezetőedző: Szabados György. Gólszerző: Nagy Á. (33., 38.), Andrusková (50., 53.), Koch (91.), illetve Kerkai (44.), Boda (57.). Sárga lap: Nagy D. (67.), illetve Boda (30.), Szabó R. (49.).

A dorogiak már azzal nagy bravúrt hajtottak végre, hogy hibátlan teljesítményt nyújtva végeztek az NB II. Keleti csoportjának élén. Mivel az idén két csoportban rendezték a másodosztály küzdelmeit, az elsőség nem ért automatikusan feljutást, a mieinknek a Nyugati csoport első helyezettjével még osztályozót kellett játszania. A további sikerekre éhes társaság a Zalaegerszegi TE elleni első mérkőzést 3-1-re megnyerte, és noha elhangzott, hogy nincs lefutva a visszavágó, de jó lenne a százszázalékos bajnoki mérleget megtartani.

A találkozó első fél órájában többet támadtak a dorogiak, a göcsejiek ritkán látogattak el a hazai tizenhatos környékére. A 33. percben Nagy Ágnes szerzett szép gólt, 21 méterről, szabadrúgásból csavarta a labdát a zalaiak hálójába. Öt perccel később megint Nagy Ágnes volt eredményes, 12 méterről lőtt a hálóba. Az első játékrész lefújása előtt nem sokkal Kerkai gondoskodott arról, hogy maradjanak még izgalmak, közelről fejelt a dorogiak hálójába. A második félidőben aztán hamar eldőlt a párharc sorsa, Karina Andrusková három percen belül kétszer is eredményes volt. Nem sokkal később Boda szépített, majd a hosszabbításban Koch járult hozzá ahhoz, hogy még jobban ünnepeljék a dorogi csapatot a szurkolók.

A Diófa SE kettős győzelemmel, 8-3-as összesítéssel jutott az osztályozóról az NB I-be. Az együttes 2006-ban alakult, története során először jutott a legmagasabb osztályba.

Szabados György: - Nyolc éve alakultunk, nyolc közé jutottunk és ezzel azt hiszem minden álmunk teljesült. A rengeteg áldozatos munkánk beérett, gratulálok a lányaimnak!

Az NB I-es tagságot kiharcolók névsora A Dorogi Diófa SE csapatában a következő játékosok kaptak lehetőséget a szezon során: Bakó Dóra, Farkas Katalin, Tenczel Csilla, Papp Petra, Csepregi Gabriella, Nagyova Dominika, Nagy Ágnes, Pintér Violetta, Gőbölös Gabriella, Koch Fruzsina, Andruskova Karina, Várkonyi Orsolya, Bárczi Klaudia, Cseh Katalin, Tari Tímea, Bakri Alexandra, Sándor Zita, Szepesi Sophie, Treszler Ramóna, Spóner Éva, Vesszős Mercédesz, Thier Bettina. Vezetőedző: Szabados György. Masszőr: Kolkopf Zita.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok