Elismeréseket adtak át a megyei igazgatóság évzáró ünnepségén

2014. június. 28., 13:34   |    

Elismeréseket adtak át a megyei igazgatóság évzáró ünnepségén

Hét különdíj talált gazdára a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatósága évzáróján. Az elismerések odaítélésére a megyei egyesületek tettek javaslatokat.

Khéner László megyei igazgató értékelésében elmondta: a június elején befejeződött megyei bajnokságok színvonalasabbak voltak, mint korábban, kiélezettebb küzdelmeket láthattak a szurkolók. Az MLSZ átszervezése miatt korábbi NB III-as csapataink, a Komáromi VSE és a Sárisápi Bányász SE - amely Bányász SE néven szerepelt - is a megyei első osztályban próbált szerencsét. De nem csak itt, hanem az alsóbb osztályokban is izgalmas körülmények között dőltek el a helyezések. Megállapítható: az átszervezés jót tett.

Az igazgató kitért arra is, hogy országos szinten évről évre emelkedik a fegyelmi ügyek száma. Sajnos, megyénk sem kivétel. A jövőben szeretnék visszaszorítani, az MLSZ célja az, hogy rend legyen a mérkőzéseken, minél több szurkoló kilátogasson a meccsekre, a szórakozáson legyen a hangsúly.

Khéner László örömmel mondta, hogy az amatőr egyesületek infrastrukturális körülményei rengeteget fejlődtek az elmúlt esztendőkben, pályák, öltözők újulhattak meg, több sportszervezet gazdagodott új öntözőberendezéssel. 2013-ban 28, míg az idén 34 egyesület között oszthattak szét 91-91 millió forintot. Tavaly hat új műfüves pálya épült, hamarosan újabbakat avatnak, néhány héten belül azt is elmondhatják, hogy mind a négy, utánpótlási célokat szolgáló alközpontjukban lesz nagy méretű műfüves pálya.

A társaságiadó-kedvezménynek (TAO) köszönhetően 489 millió forint jutott megyénk amatőr egyesületeinek, ebből csaknem 259 milliót fordítottak az utánpótlásra, 222-öt pedig a tárgyi feltételek javítására. ?Megyénk középtávú szakmai előrelépéséhez tehát minden feltétel adott? ? hangsúlyozta Khéner László, aki szólt arról is, hogy a bajnoki idény kezdetén a szakmai struktúrát is átszervezték. Baranya István szakmai igazgató irányításával Grassroots-koordinátorok is megkezdték munkájukat. Ezzel az átszervezéssel sokkal hatékonyabb lett a rendszer. 2014-ben is tovább folytatódott a Bozsik egyesületi és intézményi program valamint tovább bővült a Coca-Cola középiskolai program.

Baranya István beszámolójában az előrelépések mellett a hiányosságokról is beszélt. Elmondta: az idén hét játékost adtak az U14-es korosztályból a régiós válogatottba. Erre régen nem volt már példa. A mieink képesek felvenni a versenyt a Puskás Akadémiában nevelkedő fiatalokkal is. Sok tehetség van az U13-as korosztályban is.

A szakmai igazgató szomorúan jegyezte meg, hogy vannak olyan egyesületek, amelyeknél a kapott milliók ellenére alig vagy egyáltalán nincs edzés. Az sem örömteli, hogy egy-egy klub az MLSZ táborába nem akarja elengedni a játékosát. A fiatalok fejlődése szempontjából pedig ez sokat jelentene.

Baranya István azt is megjegyezte: fontosnak tartja, hogy az edzők is részt vegyenek képzéseiken. Jelen pillanatban a magyar labdarúgásban nem az a legfőbb szempont, hogy ki a szövetségi kapitány, hanem az, hogy a legkisebb falvakban kik az edzők.

A díjátadáson kiderült, hogy az idén az év felnőtt edzőjének Karcagi Pált, az FC Esztergom trénerét választották. A megyei első osztályban a negyedik helyen végzett csapatával. Az U19-es legénységet is segítette, velük sorozatban másodszor lett bajnok. Az év sportszakembere elismerést Chmelovics Attila, a Tatai AC edzője kapta, aki tavaly a megyei harmadosztályban, az idén pedig a második vonalban nyert bajnoki címet csapatával. Az év sportvezetőnek járó díjat Csákány Józsefnek (Tatai AC) adományozták. (Távollétében Kele Zoltán vette át jutalmát). Az év felnőtt játékosa Pető Dániel (Kecskéd), az év utánpótlás edzője Fenyvesi László (Lábatlan) lett. A játékvezetők közül a 21 esztendős Fiderman Máté teljesítményével voltak leginkább elégedettek a szakemberek. Az év utánpótlás játékosának Vörös Józsefet (Tóth József UFC Tárkány) választották.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok