Edzőtáborban a focibírók

2014. május. 06., 12:45   |    

Edzőtáborban a focibírók

Horváth Sándor, a megyei játékvezetői bizottság elnöke úgy nyilatkozott: mindent megtesznek azért, hogy a megyei labdarúgó-bajnokságok végkimenetele ne a bírókon múljon.

Az idei fociszezon utolsó felmérésén vettek részt megyénk játékvezetői. A Tatai Edzőtáborban tartott rendezvényen az elméleti és fizikai teszt mellett az újoncok számára gyakorlati foglalkozást is tartottak. A koordinálásban, a gyakorlati feladatok levezetésében nemzetközi hírű játékvezetőink, a nemrégiben a Costa Ricában rendezett U17-es női világbajnokságon is szerepet kapó Kulcsár Katalin, illetve a 2010-es világbajnokságon, a 2012-es Európa-bajnokságon, valamint a 2011-es Bajnokok Ligája döntőjében is közreműködő Erős Gábor asszisztens is segédkezett.

- Már csak néhány forduló van hátra a megyei bajnokságokból is, így a hajrához közeledve fontosnak tartottuk azt is, hogy szabályismeretből is számot adjanak a játékvezetők. Nem szeretnénk, ha a csapatok azt mondanák, hogy a focibírók ítéleteikkel befolyásolták a dobogós helyezéseket, a kieséseket. A fizikai és az elméleti tesztek mellett az újoncok a gyakorlati képzésen, elsősorban a büntetőterület környékén előforduló szabálytalanságokkal foglalkoztak, illetve azzal, milyen ítéleteket kell meghozniuk, mikor szituációban milyen büntetési formát kell alkalmazniuk - magyarázta Horváth Sándor, a bizottság elnöke, aki elmondta azt is, hogy a fizikai tesztet Sáfár Sándor szakedző, a profi játékvezetők trénere vezényelte le, és ismét alkalmazták a nemzetközi szintű gépi technikát.

Horváth Sándortól megtudtuk azt is, hogy jelenleg 135 játékvezetője és ellenőre van megyénknek. Közülük 108-an vettek részt a mostani foglalkozásokon. Közülük húszan újoncok. A téli alapfokú folyamukon résztvevők, márciusban vizsgázók, pályájukat most kezdők már rendszeresen vezetnek mérkőzéseket az U14-es és U16-os korosztályú csapatoknak, emellett asszisztensként szinte minden fordulóban szerepet kapnak a megyei harmadosztályú felnőtt bajnoki összecsapásokon. Természetesen az év végén ismét indul majd alapfokú tanfolyam a megyében, bíznak abban, hogy az idén is sokan jelentkeznek majd.

Az elnök örömmel újságolta azt is, hogy megyei játékvezetőink hosszú idő után ismét egységesen feszíthetnek majd, valamennyien új melegítőt kapnak.

A jövőben is igyekeznek nagy figyelmet fordítani a képzésre. Már biztos, hogy augusztus első hétvégéjén újra a Tatai Edzőtáborban találkoznak és tesztelnek megyénk labdarúgó-játékvezetői.

Horváth Sándor örül annak is, hogy edzőtáborozásukat segítik a már nemzetközi hírűvé vált játékvezetőink, Kulcsár Katalin, Kassai Viktor és Erős Gábor támogatását folyamatosan élvezik.

A Kemma.hu képgalériája


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok