Buzánszky Jenő is bátorítja az U19-es válogatottunkat

2014. június. 25., 20:19   |    

Buzánszky Jenő is bátorítja az U19-es válogatottunkat

Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje szerint kettős feladat vár Mészöly Géza futballistáira a július 19-én kezdődő Eb-n: mindent meg kell tenniük az ország dicsőségéért és a saját karrierjük előrelendítéséért.

U19-es válogatottunk július 19-én, a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban, az osztrák válogatott ellen kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A Dorogon élő Buzánszky Jenő, az Aranycsapat korábbi védője a kontinensviadalról az mlsz.hu-nak elmondta: a magyar labdarúgásnak nagy szüksége van arra, hogy feljebb lépjen egy szintet, és ehhez szükség van a sikerekre is, nemcsak felnőtt, hanem utánpótlásszinten is, az Európa-bajnokság pedig kiugrási lehetőség lehet labdarúgásunk számára.

- Hatalmas megtiszteltetés a magyar labdarúgásnak, hogy otthont adhat egy ilyen rangos eseménynek, mint az U19-es Európa-bajnokság - mondta az mlsz.hu-nak a legendás Aranycsapat egyetlen élő tagja. - A fiatal futballistáinknak, a "gyerekeknek" is át kell érezniük annak a súlyát, hogy a nemzeti mezt viselhetik, rájuk figyel egész Európa. Azt remélem, hogy mindent megtesznek majd a pályán az országért, a szurkolókért és persze saját maguk dicsőségéért is, hiszen egy-egy jó szereplés karriereket alapozhat meg egy ilyen viadalon. A hazai környezet fel kell, hogy dobja a fiúkat, és ebből akár egy szép eredmény is kikerekedhet. A tanácsom számukra az, hogy soha ne felejtsék el: a labdarúgást fejjel játsszák és lábbal futballozzák! Ugye érthető? Gondolkozni is kell a pályán, hideg fejjel jó döntéseket hozni, és persze a szó szoros értelmében játszani. A magyar labdarúgásnak nagy szüksége van arra, hogy feljebb lépjen egy szintet. A spanyolok, a hollandok vagy a franciák nem is jutottak ki az Eb-re. Ez még nagyobb akaraterőre kell, hogy sarkallja a mieinket, megmutathatják, hogy van lehetőség az előrelépésre, felveszik a versenyt a nemzetközi elittel.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok