Bizakodik a Tatabánya, a Sárisáp és a Tata

2014. augusztus. 08., 13:38   |    

Bizakodik a Tatabánya, a Sárisáp és a Tata

A Tatabánya, a Sárisáp és a Tata is bizakodva várja hétvégi mérkőzését a labdarúgó Magyar Kupában. Egyik gárdának sem lesz egyszerű dolga...

Magyar Kupa, a 64 közé jutásért

Tatabánya-Szeged Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, szombat 17 óra. Az NB II-ből kiesett Tatabánya FC az NB II-be most felkerült Szeged2011-Grosics Akadémia ellen bizakodva készül. Az új vezetőedző, a Miskei Attila irányította kék-fehér csapat alapos vérfrissítésen esett át a nyáron. A tavalyi csapatból négy játékos, Dombai, Kovács, Móri és Szabó maradt a klubnál, de az átigazolások után csak három olyan labdarúgó van a keretben, aki még nem szerepelt a Bányász mezében korábban. Visszatért a klubhoz Simkó, Kiprich Dániel, Tóth Zoltán, Máj, Farkas Viktor, Polyák, Márkus és Folmer Krisztián is. Új játékos még Frank, aki a dorogi kapuját hagyta ott a tatabányaiért, Sebők pedig a BKV Előre bal oldali védője volt az elmúlt szezonokban, és Lajer, aki Norvégiából tért haza a nyáron. A Tatabányai ASK fiataljai közül a felnőtt csapathoz került Csonka, Boros, Krupánszki, Balázsovics, Klausz Ádám, Wágner és Árvai Dániel.

A szegediek is megerősítették keretüket, hat új játékos érkezett a Tisza-partiakhoz, köztük olyan rutinos labdarúgók, mint a Ferencvárosban is megfordult Oláh Lóránt vagy Tímár Krisztián.

- A Szeged jó erőkből álló csapat. A mi együttesünk még formálódik, ám minden meccsünkön eredményesen szerepelni. Úgy érzem, a felkészülésünk jól sikerült, ám a tétmérkőzések mutatják csak meg igazi erőnket. Minden ellenfelünket tiszteljük, de senkitől nem ijedünk meg. A fiúk is várják a mai összecsapást. Minden találkozó fontos számunkra, a mai kupameccset nem a bajnoki főpróbának tekintjük. A realistásokat is figyelembe véve azt mondom: továbbjutásra játszik majd a csapat - hangsúlyozta Miskei Attila, a Tatabánya vezetőedzője.

Sárisáp-Jászapáti Sárisáp, szombat 17 óra. A megyei kupagyőztes sárisápiak az idei szezonban a megyei első osztályban induló Jászapátiról kevés információval rendelkeznek. Nem szeretnének álszerénynek tűnni, azt mondják, tovább akarnak jutni. - Az elmúlt héten, a megyei kupa döntője előtt azt mondtam, a Tata elleni finálé jól illeszkedik a felkészülésünkbe. Most is azt mondom, egy tétmérkőzés sokkal többet ér, mint egy edzőmeccs. Tizenhat, közel egyforma képességű játékos áll rendelkezésem, jó úgy dolgozni, hogy bárkit bevethetek a kispadról is. Úgy érzem, a csapat hetvenöt százalékos felkészültségi állapotban, nem vagyunk még készek a szezonra, ám ennek ellenére szeretnénk a legjobb hatvannégy együttes közé jutni - mondta Karcagi Pál, a Sárisáp edzője.

Tata-Salgótarján Tata, vasárnap 17 óra. A Tatai AC az elmúlt hét végén 1-1-es döntetlent követően büntetőkkel maradt alul a Sárisáppal szemben a megyei kupa fináléjában. Szerdán azonban már egy remek edzőmeccset vívtak az élvonalbeli Nyíregyháza U21-es csapata ellen. Chmelovics Attila edző és tanítványai tudják, nem ők a találkozó esélyesei, de nem feltartott kezekkel várják a Nógrád megyei első osztály bajnokát, az NB III. Keleti csoportjának újoncát. - Sokat tettünk azért, hogy megnyerjük a megyei kupát, ezért egy kicsit lógó orral dolgoztak a fiúk a hét elején. De most már túltettük magunkat rajta, és mindent megteszünk majd azért, hogy helytálljuk a Salgótarján ellen. Tudjuk, hogy ellenfelünket jó játékosok alkotják, jól szponzorált és menedzselt csapat látogat hozzánk. Úgy gondolom, ez a gárda előnyére szolgál, és motiváltan lép majd pályára. Nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de ígérem, mindent megteszünk, nem adjuk olcsón a bőrünket - jegyezte meg Chmelovics Attila.

(A Dorogi FC-Szombathelyi Haladás összecsapást szerdán 17 órától rendezik.)


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok