Bajnoki cím után komáromi kupasiker

2018. június. 21., 11:27   |    

Bajnoki cím után komáromi kupasiker

Az NB III.-ba frissen feljutott Komárom VSE győzelmével ért véget a második alkalommal kiírt Megyei Kupa.

A szezon utolsó mérkőzése, a Megyei Kupa döntője azért tolódott ilyen kései időpontra, mert a megyei első osztály bajnoka, a Komárom oda-visszavágós osztályozó mérkőzést vívott a harmadosztályba való feljutásért, melyet – mint arról már korábban beszámoltunk – kettős győzelemmel zárt. A Tatabánya mögött sem volt rossz év, hiszen mindössze egy vereséggel nyerte meg a másodosztályú bajnokságot. Ugyanez igaz a Komáromra is, hiszen csak a Tata ellen szenvedett vereséget, míg a Tatabánya a Bana ellen kapott ki. Végül így az a helyzet állt elő, hogy mindkét csapat magasabb osztályban kezdi a következő bajnokságot. A találkozón mindkét fél igen tartalékosan állt fel, a Komáromnál többek Solymos, Musitz és Kenesei hiányzott, míg a TFCE csapatában nem volt ott Megyesi és Kocsis sem. A Komáromnak járó díjakat Dr. Kancz Csaba, a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke, Khéner László megyei igazgató, valamint Tóth Attila, a versenybizottság elnöke és Horváth Gyula, az igazgatóság tagja adta át. Dr. Kancz Csaba elmondta, hogy a második alkalommal megrendezett Megyei Kupa nagyon színvonalas meccseket hozott és gratulált a győztes komáromiaknak. Khéner László is elárulta, hogy örül annak, hogy érdemes volt életre kelteni ezt a sorozatot, hiszen nem csak jó színvonalú találkozók voltak, de a szurkolók is kíváncsiak voltak az összecsapásokra – és ez nem csak a döntőre volt igaz.
Megyei Kupa, döntő
Komárom VSE–TFCE Tatabánya 3-1 (2-0)
Almásfüzitő, vezette: Kolonics G. (Büki F., Szántó R. D.).
Komárom: Szabó M. – Módi, Kovács I., Szabó R., Schiller, Molnár A., Kiss, Solymos, Vincze, Katona, Végh B. Vezetőedző: Bozsik Péter.
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz., Farkas M., Pawelecz, Hajas, Wágner, Soltész, Krupánszki, Klausz, Tóth, Farkas V. Vezetőedző: P. Nagy László.
Gólszerző: Solymos, Molnár A., Kiss, illetve Horváth Á. A.
Bozsik Péter: – Gratulálok a csapatnak az egész éves produkciójához. Mi voltunk a találkozó esélyesei, és ezt igazolni is tudtuk. Stabil játékkal magabiztosan nyertünk.
P. Nagy László: – Gratulálok a Komáromnak az osztályzó megnyeréséhez és a kupagyőzelemhez. Nekünk nem jött jó időpontban ez a mérkőzés, többen szabadságra mentek, így nem tudtuk végigedzeni az elmúlt két hetet. Négy emberem hiányzott, tisztességesen helytálltunk így is, de azt kell mondanom, hogy a Komárom megérdemelten nyerte a kupát.

 


További hírek

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok