Bajnok a Bányász SE Sárisáp

2014. június. 09., 07:28   |    

Bajnok a Bányász SE Sárisáp

A Bányász SE Sárisáp csapata nyerte a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot, a második helyen az Ete, a harmadikon pedig az újonc Lábatlan végzett. Elméletileg a Környe SE és a Nagyigmánd a két kieső.

Talán nem túlzás azt állítani, a meglepő eredmények fordulója volt az utolsó játéknap a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Valószínűleg kevesen számítottak arra, hogy a Bányász SE gárdáját 3-0-ra legyőzi a Bábolna, és magabiztosan nyer idegenben az Ács a Bana, illetve a Környe a Tokod ellen. A Vértesszőlősi komáromi sikerére is kevesen fogadtak volna, és a tippmixen minden bizonnyal jól fizetett volna a sereghajtó Nagyigmánd Tardos elleni sikere is.

Nem született meglepetés a Kecskéd-Zsámbék mérkőzésen, ezen az összecsapáson a hazaiak 6-1-re nyertek. Bizonyára, Linczmaier László edző tanítványai szerették volna bebizonyítani, hogy a pályán ők a legjobbak.

Ismeretes: a napokban a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatóságához az a bejelentés érkezett, hogy a kecskédiek egyik játékosának lejárt a sportorvosi engedélye, így több mérkőzésen is jogosulatlanul szerepelt. Az igazgatóságnak ilyen esetekben hivatalból ki kell vizsgálniuk az ügyet. Megállapították: a labdarúgó öt bajnoki mérkőzésen szerepelt jogosulatlanul, majd a versenyszabályzatnak megfelelően eljárva 16 büntetőpontot levonásáról határoztak. A Kecskéd KSK élt fellebbezési jogával, ám a fellebbviteli bizottság a határozatot jóváhagyta.

A bajnoki címet tehát az eddigi második helyezett Bányász SE Sárisáp szerezte meg, a második helyen az Ete, míg a harmadikon a Lábatlan végzett.

A gólkirály az a Pető Dániel lett a Kecskéd csapatából, aki egy évvel korábban a másodosztályú Vértessomló színeiben végzett a góllövőlista élén.

Az U19-eseknél az FC Esztergom megvédte bajnoki címét, a második helyen az Oroszlány, míg a harmadikon az Ácsi Kinizsi végzett.

A góllövőlista élmezőnye: 30 gólos: Pető Dániel (Kecskéd). 21 gólos: Gebei Richárd (Tardos, Lábatlan). 19 gólos: Dobai Péter (Bana). 18 gólosok: Szabacsi Richárd László (Bányász SE), Szabó Pál (Ete). 17 gólosok: Schalk Zsolt (Tokod), Fenyvesi László (Lábatlan), Jandás Imrich (Ete), Zvér Dezső (Nagyigmánd, Bana), Lakatos László Arnold (Ácsi Kinizsi). 16 gólosok: Budaházi Gyula (Lábatlan), Hagymási Dániel (Bányász SE), Sándor Péter (Esztergom). 15 gólosok: Gyüszi Levente (Ete), Andai Máriusz (Vértesszőlős).

Eredmények: Atlasz Geodézia megyei I. osztály, 30. forduló: Bana-Ács 2-5, Bányász SE Sárisáp-Bábolna 0-3, Lábatlan-Oroszlány 3-3, Tokod-Környe 2-6, Kecskéd-Zsámbék 6-1, Ete-Esztergom 3-0, Komárom-Vértesszőlős 2-3, Nagyigmánd-Tardos 4-1.

Az élmezőny: 1. Bányász SE Sárisáp 59 pont, 2. Etei SE 56, 3. Lábatlani ESE 55, 4. FC Esztergom 50, 5. Komárom VSE 49, 6. Kecskéd KSK 47 (-16 pont).


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok