Az Esztergom lesz a Tata ellenfele a kupadöntőben

2014. június. 20., 13:05   |    

Az Esztergom lesz a Tata ellenfele a kupadöntőben

Az FC Esztergom 4-0-ra legyőzte a Bányász SE csapatát, így a királyvárosiak lesznek a Tatai AC ellenfelei Magyar Kupa megyei selejtező sorozata döntőjében.

Labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtező, elődöntő

Esztergom-Bányász SE 4-0 (1-0) Sárisáp, vezette: Miráki G. (ifj. Imrő J., György I.). FC Esztergom: Sulyok (Koller, 46.) - Faragó, Guzsik, Válent, Kovács B., Bugjó, Krammer, Góman, Gyebnár (Csente, 78.), Frei (Karcagi R., 71.), Sándor. Vezetőedző: Karcagi Pál. Bányász SE Sárisáp: Hanus - Bukovecz, Nagy R., Hagymási D., Módi, Mészáros, Kuti Horváth (Bozsik G., 74.), Polyák, Simon, Szabacsi, Rába. Vezetőedző: Bozsik Péter. Gólszerző: Sándor (44.), Karcagi R. (72.), Faragó (77.), Sándor (79.).

A Magyar Kupa megyei selejtező sorozatának döntőjében a Tatai AC és a Kecskéd KSK találkozott volna, ám a bajnokság befejezése, illetve a kupa fináléja előtt nem sokkal derült ki, hogy a kecskédiek egyik játékosa öt bajnoki, és két kupamérkőzésen jogosulatlanul lépett pályára. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatósága 16 büntetőpontot levont a Kecskéd bajnoki pontszámaiból, és kupadöntőt sem játszhatott az együttes. A versenybizottság döntése értelmében a kupában csapat két korábbi ellenfele, az Esztergom és a Bányász SE Sárisáp játszotta az egyik elődöntőt. (A másikon a Tatai AC 4-0-ra győzte le az Etei SE gárdáját - a szerző).

Az esztergomiak 4-0-s sikere tehát azt jelenti, hogy a döntőben - amelyet augusztus 4-én játszanak - a királyváros gárdája lesz a Tatai AC ellenfele. Az eredménytől függően mindkét csapat ott lesz a Magyar Kupa országos főtábláján az NB III-as Dorogi FC és FC Tatabánya mellett. Utóbbi két együttesnek nem kellett részt venni a megyei selejtező sorozaton.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok