Átadták az MLSZ Rekortán Pályaépítési Program keretében megvalósult pályát

2017. szeptember. 24., 21:09   |    

Átadták az MLSZ Rekortán Pályaépítési Program keretében megvalósult pályát

Ünnepélyes keretek átadták az MLSZ Rekortán Pályaépítési Program keretében megvalósult pályát a Szőnyi Bozsik József Általános Iskolában.

Ünnepélyes keretek átadták az MLSZ Rekortán Pályaépítési Program keretében megvalósult pályát a Szőnyi Bozsik József Általános Iskolában.

Az átadón dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere elmondta, hogy a beruházás közel 40 millió forintból valósult meg az iskola régi és használaton kívüli kézilabda pályája helyén. Köszönetet mondott a Rossi Biofuel Zrt-nek, illetve a Lászlópack Kft-nek, akik társasági adójukkal segítették a várost ebben a munkában. Az új rekortán pálya elsősorban az iskola tanulóit fogja szolgálni, azonban tanítási időn túl szeretettel várják a mozogni, sportolni vágyó szőnyi, komáromi fiatalokat.
A jövőben terveik között szerepel járda kialakítása az iskolához vezető út mentén, valamint az ötven évvel ezelőtt épült füves tanpálya környezetének felújítása is.

Bozsik Péter, az iskola névadójának fia köszöntőjében a sportolás fontosságára, előnyeire és annak a tanulással való összhangjára hívta fel a diákok figyelmét.

Dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei társadalmi elnöke kiemelte, hogy Komáromban valósult meg elsőként ez a beruházás. - Reméljük Tatabányán is a közeljövőben el tud indulni a következő pálya kialakítása - hangsúlyozta. - Örülök, hogy vannak olyan cégek, amelyek élnek a társasági adókedvezmény lehetőségével és ezzel segítik az egyesületeket, az iskolákat és egyben az adott települést is. Jelen fejlesztés hetven százalékát a labdarúgó szövetség biztosította, de 30 %-ot a városnak kellett hozzátennie. Jó hír a komáromiaknak, hogy a harmincöt éves, elhasználódott pálya helyére egy korszerű, kiváló minőségű pályát sikerült kialakítani. Az MLSZ célja, hogy a fiatalok minél többen sportoljanak és ezt a célt a labdarúgó pályák szolgálják - tette hozzá dr. Kancz Csaba.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos beszédében elmondta, hogy kiemelt figyelmet fordít a városra és fiataljaira, 2010 óta Komárom töretlenül fejlődik. Képviselő asszony úgy fogalmazott, szerencsére vannak már adni tudó és adni akaró erős vállalkozások Komáromban, akik egy „háromlábú” TAO támogatási rendszerben oda tudják adni azt a forrást, ami a helyben fontos beruházásokhoz szükséges.
Kiemelte, hogy döntés született arról, hogy a sportudvar, sportlétesítmények más iskolákban is megújulhassanak. A Jókai és Petőfi iskolákban szintén egy közel 50 milliós sportcélú beruházás tud egy EFOP program keretében megvalósulni. Üzenete a fiatalok számára, hogy a sport egy olyan műfaj, ami nagyon fontos része kell, hogy legyen a mindennapjainknak. A sport, saját határaink feszegetése és túllépése megtanít arra a kitartásra és küzdelemre, amely más élethelyzetekben is megsegít.

Thoma Ágnes, az intézmény igazgatója köszönetet mondott mindenkinek, akik jóvoltából megszülethetett az új sportpálya. Elmondta, hogy az intézmény életében mindig jeles ünnepnapnak számít, ha az infrastruktúrája, a tárgyi feltételei fejlődnek. A Bozsik-iskola számára különösen fontos, hogy sportolási lehetőséget biztosítsanak a gyermekeik számára azért is, mert húsz esztendővel ezelőtt az olimpiai bajnokokról elnevezett iskolák tagja lettek.
Az idei év sok jó dolgot hozott számukra, többek között megújult az iskola aulájában a Bozsik-fal, illetve a Bozsik-vitrin, amellyel igyekeztek méltó emléket állítani iskolájuk névadójának.
Az egész közösség örül annak, hogy a közeljövőben az ötven esztendős labdarúgópályájuk is megújulhat.
Ezek után nem lesz akadálya, hogy az iskola diákjai megfelelő körülmények között sportoljanak akár bent akár kint a szabadban.

A köszöntőket követően átvágták a nemzeti színű szalagot, és ezzel hivatalosan is átadták az új rekortán pályát.


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok