A minőségből idén sem engedtek

2014. augusztus. 27., 09:36   |    

A minőségből idén sem engedtek

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Bajót-Gyula országos utánpótlás focitábort.

Július 21-27. között, immár 8. alkalommal rendezték meg a Bajót-Gyula országos utánpótlás labdarúgó edzőtábort. A szervezők semmit sem bíztak a véletlenre. Szakavatott és tapasztalt csapat felügyelte a rendezvényt a kezdetektől a végéig.

Az indulás sem volt hétköznapi. Az ünnepélyes megnyitón Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei közgyűlés elnöke mellett Tóth Zoltán, Bajót polgármestere, Dunai Antal, európai ezüstcipős olimpiai bajnok labdarúgó és Khéner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatója is jelen volt. És akkor még nem beszéltünk az idei meglepetésvendégről. Ebben az évben a portugál FC Porto és az angol Queens Park Rangers egykori, és a Ferencváros jelenlegi kiválósága Buzsáky Ákos adott ízelítőt a profi futball világából. Aznap még egy közönségtalálkozót is tartottunk, melynek keretében Sitku Illés és Schultz Levente személyében egykori NB I-es, külföldi csapatokban is szerepelt válogatott labdarúgók vendégeskedtek a bajóti kultúrházban.

A jelenleg a Dorogi FC-ben játszó kiváló labdarúgók élménybeszámolói és intelmei reméljük, értő fülekre is találtak. Az interaktív közönségtalálkozón Csapó Károly és Németh Szabolcs személyében a Dorogi FC szakmai vezetése is jelen volt. Jó példából tehát volt elég. Így nem meglepő, hogy az idén nyolc megyéből és felvidékről érkező U 15-ös korú labdarúgók nagy kedvel kezdtek neki a munkának.

A szervezők napi két edzés mellett számos kiegészítő programról is gondoskodtak, így a résztvevők egy percig sem unatkoztak. Az edzések hétfőtől csütörtökig Bajóton zajlottak. Egy alkalommal az esős időjárás miatt a táborozók teremben is készültek. Köszönhetően Nyergesújfalu város polgármesterének Mihelik Magdolnának, a Kernstok Károly Általános Iskola gyönyörűen felújított létesítményét is birtokba vehették az ifjú focisták.

Köztudomású, hogy az edzőtábor két helyszínen zajlik. Így az edzőtábor péntektől Gyulán folytatódott. De még mielőtt a gyulai Grosics Akadémiára utazott volna a 30 táborozó, csütörtökön egy villámtornán is részt vett Bajóton. A felkészülést szolgáló mérkőzésekre meghívást kapott a Tatabánya FC és a Dorogi FC is. A tornát végül a Dorogi FC nyerte, de a házigazdák sem okoztak csalódást, hiszen szinte minden mérkőzésükön szoros eredményt értek el az edzőpartnerek ellen.

Aztán következett az igazi megmérettetés. Péntektől kiváló körülmények várták a fiatalokat a gyulai Grosics Akadémián. Délután nyilvános edzés, szombaton pedig nemzetközi felkészülési torna szerepelt a programban. Az edzéseket jelentős NB I-es múlttal rendelkező edzők vezényelték. Az egykori ferencvárosi kiválóság, Takács László idén is ott volt a fiatalokkal. A kemény edzés végén ugyan mindenki elfáradt, de a másnapi torna okozta izgalom és várakozás mindent feledtetett.

Szombaton két pályán és két csoportban zajlottak az események. A romániai FC Bihor, a szerb Spartak Subotica mellett a Szeged, a gyulai Grosics Akadémia, a Sellye, a Gyulai Thermál FC és a Bajót-Gyula táborválogatott két csapata küzdött a végső sikerért. A nemzetközi tornát végül a szerb csapat nyerte meg, de aggodalomra semmi ok, hiszen az edzőtáborozók idén sem vallottak szégyent, így nem kizárt, hogy az Akadémia ezúttal is leigazol majd jó néhány edzőtáborozót. Tavaly hárman igazoltak az edzőtábor után Gyulára, és látva az idei játékosállományt korántsem lepődnénk meg, ha ez a tendencia idén is folytatódna.

Az idei edzőtábor fővédnökei Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök voltak. Az esemény szakmai védnöke pedig Lipcsei Péter, a Ferencváros egykori válogatott kiválósága volt. A szakmai munkát az idén Aknai Róbert irányította, a táborvezetői feladatokat pedig Dudás Júlia látta el.

Az idei edzőtábor sem jöhetett volna létre nagylelkű támogatóink segítsége nélkül, akiknek ezúton is hálás köszönettel tartozunk.

Támogatók: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat, Bajót Község Önkormányzata, Nyergesújfalu Város Önkormányzata, Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia Gyula, Dorogi FC, Nyergesújfalu SE, Ferencvárosi TC, Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Hummel Rudolf főszervező, Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal


További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok