A kupagyőztes csapatot köszöntöttek Tatabányán

2024. május. 06., 14:17   |    

A kupagyőztes csapatot köszöntöttek Tatabányán

Szabó György és Társai pontosan ötven évvel ezelőtt nyerték meg másodszor a Közép-Európa Kupát.

Szinte napra pontosan 50 évvel ezelőtt a Tatabányai Bányász Sport Club labdarúgó csapata megnyerte az 1973-74. évi európai klubcsapatok kupasorozatát a Közép-Európa Kupát (KK).

A Tatabányai Sport Club ünnepélyes keretek között köszöntötte azon labdarúgó legendákat, akik ennek a sikernek részesei voltak. Az ünnepségen megjelentek az egykori sportbarátok is.

Sámuel Botond ügyvezető-elnök köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a TSC számára a tradíció nagyon fontos. A múlt sikerkovácsai részére röviden szólt az egyesület munkájáról, az országosan kiemelt sportegyesület sikereiről és büszkén említette, hogy a labdarúgó szakosztálynál sportoló fiatalok létszáma már meghaladta a 300 főt.

Természetesen az utánpótlás mellett említette a felnőtt csapat szereplését is, néhány mondatban felidézte a közelmúlt eseményeit. Reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a csapat terveit mielőbb sikerül megvalósítani és a jövő idényt már magasabb osztályban folytathatják.

Az egyesület ajándékának átadása előtt filmvetítés következett, majd néhány mondatban felidézték egykori sportsikereket és megemlékeztek azokról, akik már sajnos nem ünnepelhetnek társaikkal együtt.

Külön megemlékeztek dr. Lakat Károly edzőről, akinek neve a tatabányai labdarúgás legfényesebb időszakát idézi.

Khéner László, az MLSZ területi igazgatója pohárköszöntőjében elmondta, hogy örömmel érkezett az ünnepségre és büszke arra, hogy a helyiek és a vármegyei csapatok nem feledik a sikeres múltat és a fiatalok részére igyekeznek azt bemutatni. A sportvezető bízik benne, hogy a közeljövőben a tatabányai foci visszakerül az őt megillető helyre.

A Közép-Európai Kupa győzelmet kivívott csapat tagjai voltak:

Csepecz János, Dombai András, Brünyi Béla, Horváth László, Knapik István, Kőműves Mihály, Lódi László, Nagy István, Néder István, Sallói István, Szabó György (CSK), Takács László, Tóth Kálmán, Arany Mihály, Dákai Ervin, Göröcs János, Hernádi László, Horváth Ferenc, Kovács Tibor, Kovácshegyi Lajos, Laczkó Mihály, Zöldi György,

Edző: dr. Lakat Károly

 


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok