A Kecskéd nyerte a megyei labdarúgó Szuper Kupát

2015. augusztus. 02., 19:01   |    

A Kecskéd nyerte a megyei labdarúgó Szuper Kupát

Izgalmas, kiegyenlített mérkőzésen dőlt el a megyei labdarúgó Szuper Kupa sorsa, amely Kiss Zsolt kései góljának köszönhetően a kecskédiek kezébe került.

A Komáromi VSE sporttelepén rendezték meg az idei megyei Szuper Kupa-döntőt, amelynek résztvevői a megyei bajnok Wati-Kecskéd és a megyei kupa győztese, a Sárisápi Bányász SE voltak. Kitűnő időben, csaknem kétszáz néző tekintette meg a találkozót, ahol a megyei futballélet prominens személyei, valamint az éppen edzőtáborozó megyei játékvezetői keret tagjai mellett természetesen a két csapat szurkolótábora is tiszteletét tette.
A mérkőzés elején egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, a félidő közepén azonban a Sárisáp egymás után két nagy lehetőséget is elpuskázott és egyértelmű fölényben játszott. A kecskédi B-közép ennek ellenére lelkesen buzdította csapatát, de a sárisápiak vezérszurkolója sem akart lemaradni tőlük, így a mérkőzés remek hangulatban zajlott. Az első játékrész összességében némi sárisápi fölényt hozott, de gólt nem láthattak a kilátogató szurkolók. A második félidő elején a Kecskéd került fölénybe, a félidő közepére viszont némileg leült a játék. A 70. perctől mindkét csapat erősített, helyzetek akadtak mindkét oldalon, a Kecskéd a 79. percben kapufáig is eljutott. Úgy tűnt, hogy tizenegyespárbaj dönt a kupa sorsáról, de a 80. percben végül mégis eldőlt a meccs. Egy szöglet utáni kavarodás végén Kiss Zsolt elé került a labda, aki egyből a kapuba lőtt.

A 93. percben a Kecskéd lekontrázta a kitámadó sárisápiakat, de a kecsegtető lehetőség kimaradt, így maradt az 1-0, a Kecskéd pedig 2013 után újból elnyerte a megyei Szuper Kupát. Kiegyenlített, jó iramú és helyzetekben gazdag meccset láthattunk, ahol az első félidőben inkább a Sárisáp, a másodikban a Kecskéd akarata érvényesült. Bár a játék képe alapján egyik csapat sem tudott egyértelműen a másik fölé kerekedni, az egyik lehetőségével élni tudó bajnokcsapat végül nem érdemtelenül nyerte meg a meccset.

Linczmaier László (Wati-Kecskéd): – Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, némi szerencsével a Sárisáp is nyerhetett volna. A meleg ellenére küzdelmes, jó iramú meccset láthattunk, mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, a szurkolás is kitűnő volt. A sok távozó miatt új csapatot kell építenünk, látszott, hogy ezzel a munkával még nem vagyunk készen. Két hét áll rendelkezésünkre a hibák kijavítására. A soron következő bajnokságban legalább a dobogós helyezésekért szeretnénk küzdeni.

Karcagi Pál (Sárisápi Bányász SE): – Mindenek előtt gratulálok a Kecskédnek a győzelemhez. Sajnos, amíg nem rúgjuk be a helyzeteinket, nem tudunk megnyerni egy ilyen kiélezett mérkőzést. A felkészülés közepén járunk, látjuk a hibáinkat, a bajnoki rajtra igyekszünk kijavítani azokat. Átalakult a mezőny, ennek ellenére a következő szezonban is szeretnénk az első öt között végezni.

Jegyzőkönyv
Megyei Szuperkupa-döntő
Wati-Kecskéd–Sárisápi Bányász SE 1-0 (0-0)
Komárom, KVSE-sporttelep, 200 néző, vezette: Széplábi G. (Bábszki G., Komáromi N., Kolonics G.)
Wati-Kecskéd: Iváncsán – Tomayer R. (Katona, 46.), Kucsera (Dobroczki, 66.), Juhász, Tomayer Á. - Horváth, Jónás, Babér, Bukovecz (Heilman, 90.) – Kiss, Kovács I. (Kovács S., 57.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Sárisápi Bányász SE: Koller F. – Bercsényi, Guzsik, Góman (Párkányi, 71.), Varga – Jurásek Zs., Koller T. (Csente, 46.), Jurásek K., Klányi (Karcagi 46.) - Válent (Fürst, 66.), Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerző: Kiss (80.).
Sárga lap: Kucsera (64.), Horváth (74.), ill. Guzsik (35.), Csente (59.), Jurásek Zs. (84.), Kopányi (86.).

További hírek

Általános
Eredményesen zárult a szakmai nap

2018-02-25 08:24:37

Eredményesen zárult a szakmai nap

Több neves fellépő bővítette a megyei szakemberek tudásanyagát.

Általános
Évzárót tartott a szövetség

2017-12-16 08:35:33

Évzárót tartott a szövetség

Jó hangulatú vacsorával és beszélgetéssel zárult a 2017-es esztendő.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok