A biztonságról tartott sajtótájékoztatót az igazgatóság

2018. szeptember. 19., 11:27   |    

A biztonságról tartott sajtótájékoztatót az igazgatóság

A Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom megyei igazgatósága sajtótájékoztatót tartott Tatabányán.

A biztonságról tartott sajtótájékoztatót az igazgatóság

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom megyei igazgatósága sajtótájékoztatót tartott Tatabányán. A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Kancz Csaba az MLSZ megyei társadalmi elnöke, Farkas Gábor Komárom-Esztergom megyei rendőrkapitány-dandártábornok, Khéner László MLSZ megyei igazgató és Kun Csaba a megyei polgárőr szövetség elnöke valamint a dadi, mocsai és nagyigmándi polgárőr egyesületek vezetői.   A sajtótájékoztató  témája a polgárőr egyesületek támogatása valamint a megyei mérkőzések biztosítása a polgárőrség és a rendőrség együttműködésével. Dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei elnöke elmondta, hogy szerencsére Komárom-Esztergom megye egyáltalán nem tartozik a problémás megyék közé. Hangsúlyozta, hogy egy hétvégi futballmérkőzés igazi családi program, ahol nem csak a férfiak, de a gyermekek és anyukák is jelen vannak, ezért rendkívül fontos az ő biztonságuk. Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója beszédében elárulta, hogy a megyei  igazgatóság már 2014 óta kapcsolatban van a  polgárőrökkel és a rendőrséggel, és példaértékű ez a kezdeményezés. Évente mintegy kétezer mérkőzést rendeznek megyénkben, arról nem is beszélve, közel 7000 embert mozgat meg ez a sportág szűkebb hazánkban. Az igazgató hozzátette, hogy balhék és atrocitások esetén a fegyelmi eljárás mellett a megyei  igazgatóságnak minden esetben hivatalból feljelentést kell tennie a rendőrségen. Fontos megjegyezni, hogy a mérkőzések rendjének biztosítása alapvetően a klubok feladata, a rendőrség és a polgárőrség csak segíti a rend fenntartását - zárta szavait a megyei igazgató.

Farkas Gábor dandártábornok, a megyei rendőrkapitányság vezetője hangsúlyozta, hogy az elmúlt szezonban mindössze három esetben kellett eljárást indítani futballmérkőzésen történtek kapcsán. így kijelenthető, hogy igen nagy biztonságban vannak mind a játékosok, mind a játékvezetők, mind pedig a szurkolók. Farkas Gábor beszédjében kitért arra is, hogy folyamatosan a kommunikáció az MLSZ-el   és a polgárőrséggel így minden hétvégén tudni lehet, melyek lehetnek azok a mérkőzések, ahol nagyobb lehet a nézőszám, esetleg szomszédvári rangadót rendeznek, ami miatt nehezebb lehet egy-egy mérkőzés biztosítása - tudtuk meg Farkas Gábor dandártábornoktól. Kun Csaba a KEMPÖSZ elnöke megjegyezte, hogy nagyon sok megyei  mérkőzésen jelen vannak a polgárőrök.  A kiváló együttműködésnek köszönhetően  három szervezetet is pénzjutalommal illett az MLSZ: a dadi, a mocsai és a nagyigmándi polgárőrség is támogatást kapott 80-80.000 Ft, összesen 240.000 Ft értékben.


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Szabó György Tatabánya díszpolgára lett

2018-12-10 08:33:39

Szabó György Tatabánya díszpolgára lett

A város legrangosabb elismerését a Szent Borbála napi ünnepi közgyűlésen adták át.

Bajnokság
Csongrád megyei partnertalálkozón vett részt a  megyei vezetés

2018-12-03 09:00:29

Csongrád megyei partnertalálkozón vett részt a megyei vezetés

Dr. Kiss Rigó László Szeged-Csanádi Megyéspüspök, a Csongrád megyei igazgatóság társadalmi elnöke és Nógrádi Tibor megyei igazgató meghívására partnertalálkozón vett részt Szabadkán a megyei delegáció.

Bajnokság
Kreditpontos tanfolyam Nagykanizsán

2018-11-28 15:59:58

Kreditpontos tanfolyam Nagykanizsán

Időpont: 2018. november 30. péntek 8-17 óra között

Bajnokság
Villanyvilágítással gazdagodott a Kisbéri Spartacus SE

2018-11-28 15:42:45

Villanyvilágítással gazdagodott a Kisbéri Spartacus SE

Vasárnap a Kisbéri Spartacus SE és a Bakonysárkányi SE felnőtt megyei harmadosztályú bajnoki labdarúgó mérkőzése előtt ünnepélyesen is átadták a pályázati forrásból megépült 4 oszlopos, több mint 30 millió forintból megépült, új, pályavilágító rendszert.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok