A biztonságról tartott sajtótájékoztatót az igazgatóság

2018. szeptember. 19., 11:27   |    

A biztonságról tartott sajtótájékoztatót az igazgatóság

A Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom megyei igazgatósága sajtótájékoztatót tartott Tatabányán.

A biztonságról tartott sajtótájékoztatót az igazgatóság

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom megyei igazgatósága sajtótájékoztatót tartott Tatabányán. A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Kancz Csaba az MLSZ megyei társadalmi elnöke, Farkas Gábor Komárom-Esztergom megyei rendőrkapitány-dandártábornok, Khéner László MLSZ megyei igazgató és Kun Csaba a megyei polgárőr szövetség elnöke valamint a dadi, mocsai és nagyigmándi polgárőr egyesületek vezetői.   A sajtótájékoztató  témája a polgárőr egyesületek támogatása valamint a megyei mérkőzések biztosítása a polgárőrség és a rendőrség együttműködésével. Dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei elnöke elmondta, hogy szerencsére Komárom-Esztergom megye egyáltalán nem tartozik a problémás megyék közé. Hangsúlyozta, hogy egy hétvégi futballmérkőzés igazi családi program, ahol nem csak a férfiak, de a gyermekek és anyukák is jelen vannak, ezért rendkívül fontos az ő biztonságuk. Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója beszédében elárulta, hogy a megyei  igazgatóság már 2014 óta kapcsolatban van a  polgárőrökkel és a rendőrséggel, és példaértékű ez a kezdeményezés. Évente mintegy kétezer mérkőzést rendeznek megyénkben, arról nem is beszélve, közel 7000 embert mozgat meg ez a sportág szűkebb hazánkban. Az igazgató hozzátette, hogy balhék és atrocitások esetén a fegyelmi eljárás mellett a megyei  igazgatóságnak minden esetben hivatalból feljelentést kell tennie a rendőrségen. Fontos megjegyezni, hogy a mérkőzések rendjének biztosítása alapvetően a klubok feladata, a rendőrség és a polgárőrség csak segíti a rend fenntartását - zárta szavait a megyei igazgató.

Farkas Gábor dandártábornok, a megyei rendőrkapitányság vezetője hangsúlyozta, hogy az elmúlt szezonban mindössze három esetben kellett eljárást indítani futballmérkőzésen történtek kapcsán. így kijelenthető, hogy igen nagy biztonságban vannak mind a játékosok, mind a játékvezetők, mind pedig a szurkolók. Farkas Gábor beszédjében kitért arra is, hogy folyamatosan a kommunikáció az MLSZ-el   és a polgárőrséggel így minden hétvégén tudni lehet, melyek lehetnek azok a mérkőzések, ahol nagyobb lehet a nézőszám, esetleg szomszédvári rangadót rendeznek, ami miatt nehezebb lehet egy-egy mérkőzés biztosítása - tudtuk meg Farkas Gábor dandártábornoktól. Kun Csaba a KEMPÖSZ elnöke megjegyezte, hogy nagyon sok megyei  mérkőzésen jelen vannak a polgárőrök.  A kiváló együttműködésnek köszönhetően  három szervezetet is pénzjutalommal illett az MLSZ: a dadi, a mocsai és a nagyigmándi polgárőrség is támogatást kapott 80-80.000 Ft, összesen 240.000 Ft értékben.


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Megyénk lesz  a házigazdája a regionális labdarúgó tornának

2018-10-19 13:07:12

Megyénk lesz a házigazdája a regionális labdarúgó tornának

Október 24-én az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága lesz a házigazdája az U19 és U16 fiú valamint a lány U19-es regionális megye válogatott tornának.

Bajnokság
Rangadók hétvégéje

2018-10-19 13:05:48

Rangadók hétvégéje

A hétvégén több rangadó is lesz a megyei bajnokságokban.

Bajnokság
Új rekortán pálya átadására került sor Mocsán

2018-10-12 13:29:07

Új rekortán pálya átadására került sor Mocsán

Az MLSZ pályaépítési programjának, a TAO-nak és az önkormányzatnak köszönhetően épült meg Mocsán az új többfunkciós rekortán pálya.

Bajnokság
Nemzetközi partnertalálkozón vett részt a magyar delegáció

2018-10-08 15:59:56

Nemzetközi partnertalálkozón vett részt a magyar delegáció

A Rajnai Labdarúgó Szövetség meghívására MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának delegációja partnertalálkozón vett részt Németországban. A már 26 éve fennálló partnerkapcsolat eddigi működéséről és további terveiről egyeztettek a delegáció tagjai.

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok