Augusztusban indul a megyei futballszezon

2019. július. 24., 15:58   |    

 Augusztusban indul a megyei futballszezon

Dr. Kancz Csaba Kormánymegbízott az MLSZ megyei társadalmi elnöke és Khéner László megyei igazgató tájékoztatta a sajtó képviselőit a 2019-2020-as bajnoki szezonról.

Az elnök a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megyei elnökség bruttó 181 millió forint támogatási összeget hagyott jóvá a megyei sportegyesületeknek infrastruktúra fejlesztésekre.  Ezen felül több mint 100 millió Forint le nem hívott TAO van még az egyesületeknél az elmúlt évekből, amit még idén fel tudnak használni. Az igényelt összegekből sportöltözők, élőfüves pályák, lelátók épülhetnek vagy újulhatnak meg és további hat klub kapott jóváhagyást kisbusz vásárlásra. dr. Kancz Csaba kitért a játékvezetői létszámproblémára is, elmondása szerint a legutóbbi tanfolyamon végzett hallgatóknak köszönhetően emelkedett a létszám, így mérséklődött a játékvezető hiány. Khéner László megyei igazgató beszélt a nevezésekről, a felnőtt és utánpótlás bajnokságok lebonyolításáról.  Az utánpótlás bajnokságok tavaly átszervezésre kerültek, idén hasonlóan  kiesési-feljutási rendszerben játszanak a csapatok.  A megye III-as tartalék bajnokság megszűnt, helyette az U19-es bajnokság létszáma bővült. Három településen indult újra a felnőtt labdarúgás, Táton, Várgesztesen és Bársonyoson, viszont sajnálatos módon a Lábatlani ESE nem tud felnőtt csapatot kiállítani. Idén női felnőtt bajnokságot is szervez a megyei igazgatóság.  Az igazgató elmondta, hogy továbbra is fontos a sportszakemberek képzése, valamint hangsúlyozta, hogy a kluboknak a  14-19 éves játékosok megtartására még több energiát kell fordítaniuk.

Megyénkben több mint 7000 játékos űzi a sportágat hétről-hétre.  Augusztus 03-án kezdődik a Magyar Kupa, a megyei I. osztályú felnőtt pedig augusztus 11-én indul.


További hírek

Bajnokság
Partnertalálkozót tartottak Szegeden
Bajnokság
Elkezdődött az V. Aranycsapat Kupa

Értesítők, információk

2018-03-19 15:21:22

18. hivatalos értesítő

Szponzorok